Már sül a strudli a múzeumfaluban
Már állnak a sátrak, forognak a fakanalak és lassan nyílnak a kapuk a múzeumfaluban, a mai, régi ízeket felelevenítő fesztiválra készülve. Nem érdemes ma ebédet főzni, irány Sóstó! (S hogy mi az a strudli? Az is kiderülhet...)

A rendezvényről készített előzeteseink

 

TÁNYÉRON A MÚLT HAZAI ÍZEI
Borscs leves, strudli és csavart fánk is tányérra kerül a Sóstói Múzeumfaluban. A skanzenben szeptember 10-én szervezik meg A régi Magyarország ízei gasztronómiai fesztivált. A hétvégi rendezvényen a tájjelegű magyar és nemzetiségi konyha ételeit kóstolhatják meg az érdeklődők.
https://www.nyiregyhaza.hu/tanyeron-a-mult-hazai-izei-2017-09-06

A RÉGI MAGYARORSZÁG ÍZEI
Borscs, bigos, töltike, strudli és zúzos lé is tányérra kerül szeptember 10-én azon az egész napos gasztronómiai fesztiválon, amelyet a Sóstói Múzeumfaluban rendeznek meg.
https://www.nyiregyhaza.hu/a-regi-magyarorszag-izei-2017-09-01

 

A tavalyi rendezvényről készített tudósításunk és galériánk


GASZTRONÓMIAI FESZTIVÁL SÓSTÓN
A Régi Magyarország Ízei címmel tradícionális ízekben és zenés szórakoztató programokban bővelkedő rendezvényt tartottak vasárnap a Sóstói Múzeumfaluban.
https://www.nyiregyhaza.hu/gasztronomiai-fesztival-soston-2016-09-11

GALÉRIA A RÉGI MAGYARORSZÁG ÍZEI-GASZTRONÓMIAI FESZTIVÁL A MÚZEUMFAUBAN (Fotó: Trifonov Éva)
https://www.nyiregyhaza.hu/a-regi-magyarorszag-izei-a-muzeumfauban-2016-09-11