1 milliós segítség a kórháznak

Újabb civil felajánlás érkezett a Jósa András Oktatókórházba. Az országos hálózattal rendelkező MARSO Kft. 27 éve nyíregyházi központtal jelentős szerepet játszik a megye és a város gazdasági életében. A vállalkozás döntéshozói úgy gondolták, hogy a korábbi jó kapcsolatot ápolni kívánják a kórházzal, és ebben az évben is segítenek a betegeken.


Társadalmi szerepvállalás

 

Becser Zoltán, a MARSO Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az elmúlt években sikereket tudtak elérni a gazdaság területén, ezért úgy gondolták, hogy ezek a sikerek alapot adnak arra, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretein belül szervezeteket, intézményeket támogassanak. Az ügyvezető hozzátette, 2017-ben egy nagyobb összeggel az egészségügyet is segítették.


Egészséges Újszülöttekért Alapítvány

 

Az egymillió forint értékű adománnyal az egészségügyi intézmény két alapítványát támogatják. Az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány a segítségnek köszönhetően beszerzett két olyan műszerrészt, amely a magzati szívhangról ad információkat a szakembereknek. A már elvégezhető vizsgálatok során egyszerre tekinthető meg a magzat szívfrekvenciája és az anyai méh összehúzódása, így meg tudják vizsgálni azt, hogy a baba mozgása milyen hatással van a méhösszehúzódásokra. Mindezek mellett vásárolt az alapítvány egy 24 órás vérnyomásmérőt, amely a várandós kismamák gondozásában nyújt segítséget. A civil felajánlások sokat segítenek az egészségügyi intézmény mindennapjaiban.

 

Fontos a civil segítség

 

Dr. Szondi Zita orvosigazgató, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettese kifejtette, a kórház és az állami fenntartó mindent megtesz annak érdekében, hogy a betegellátáshoz szükséges eszközöket biztosítsák, de az alapítványokon keresztül a vállalkozások és a civil szervezetek adományai nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a betegek magas minőségű eszközökhöz hozzáférjenek. Az orvosigazgató hozzátette, ezek a felajánlások az esélyegyenlőséget javítják, és mindenképpen emelik az ellátás színvonalát.

 

Beteg Gyermekekért Alapítvány

 

A MARSO Kft. felajánlásából 500 ezer forinthoz jutott Beteg Gyermekekért Alapítvány. A támogatásból lehetővé vált az egészségügyben dolgozók továbbképzése, hiszen a folyamatos fejlődés elengedhetetlen ezen a területen. A segítség egy részét a koraszülöttek mentésére fordítja az alapítvány, mert a megyében évente mintegy 550 koraszülöttnek vagy válságos helyzetben lévő újszülöttnek van szüksége speciális mentésre.

ME.