100 év, 30 unoka, 59 dédunoka

8 gyermek, 30 unoka, 59 dédunoka és még kettő, akik útban vannak. Népes családfa mutatja be Seszták Lászlóné Ilona néni rokonait, aki a napokban ünnepelte 100. születésnapját. A szépkorú 1915. szeptember 5-én született Mezőzomboron. Polgári iskoláit Hajdúdorogon végezte, majd Budapesten a Csalogány utcai Tanító Képzőben szerzett diplomát. 1935-ben kötött házasságot férjével, akivel annak nyugdíjba vonulása után, 25 évvel ezelőtt költöztek Nyíregyházára.

- 25 éve itt laktam Oroson - mondta Seszták Lászlóné. - Az uram nyugdíjba ment, és úgy jöttem ide. Én itt laktam Oroson. Különben is tősgyökeres szabolcsi vagyok.

További képekért kattintson a fotóra!

Ilona nénit a jeles nap alkalmából Jászai Menyhért alpolgármester köszöntötte, aki elvitte hozzá az önkormányzat és a miniszterelnök jókívánságait.

- A központi kormányzat ilyenkor egy pénzadományt ad, illetve egy emléklapot a miniszterelnök úr aláírásával, amely megemlékezik a jeles dátumról, az önkormányzat részéről pedig egy ajándékcsomaggal, virággal, kedveskedünk - mondta az alpolgármester.

Ilona néni hétköznapjait goblenezéssel és keresztrejtvény fejtegetéssel tölti, de szeret tudni családja minden rezdüléséről is. Azt mondja, a hosszú élet titka a sok munka.

Bruszel Dóra

(Fotó: Kohut Árpád)