1100 kötettel nyitott meg a Könyvtár Pont Mandabokorban, az óvoda szomszédságában

A játékok, társasjátékok, mesekönyvek, papírszínház és a mesesarok mellett szépirodalom, népszerű olvasmányok és napilapok, folyóiratok is várják a városrész lakóit.

Hamarosan lesz internetelérés, így a két olvasói számítógépet is használhatják a  vendégekingyenesen, épp úgy, mint a Móricz Zsigmond Könyvtár számos szolgáltatását. A fix állomány újabb könyvekkel bővül, ezen túl a szolgálatban álló könyvtáros előjegyzés után megrendeli a központi könyvtárból az igényelt köteteket, kiadványokat.

Nem kell az olvasónak a városközpontba utazni.  A Mandabokori Könyvtár Pont kedden és csütörtökön 9-17 óráig, pénteken szintén 9-től, de csak délig lesz nyitva. Ez a szolgáltatás második a sorban a Kórház Kállay Rudolf Orvosi Könyvtára mellett, majd 9-én újabb Könyvtár Pont nyílik a borbányai Művelődési Házban.

Azt gondolom, hogy a művelődés és a kultúra alapvető emberi érték, és alapvető emberi igény. Nincs ez városhoz kötve, nincs ez területhez kötve, ez igazából csak az emberekhez van kötve. Amióta világ a világ, az embereknek az őskortól kezdve mindig igényük volt, és igazából egy társadalmat, egy közösséget a közös kultúra, a közös hagyományok kötnek össze. Ennek nagyon-nagyon fontos része a könyvtár.

 - fogalmazott a megnyitó ünnepségen Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő.

Kapcsolódó galéria

Könyvtár Pont Mandabokorban