112 km futás terepen - nyíregyházi érem a legendás ultramaratoni versenyen!

 Pünkösd vasárnap 0 órakor rajtolt Szentendréről a Salomon Ultra-Trail Hungary, a legnépszerűbb és legrangosabb magyar ultramaratoni távú terepfutás, a legendás Ultra-Trail du Mont-Blanc kvalifikációs versenye.

Csányi László  az MTI-nek elmondta, hogy idén a magyar ultrafutók mellett sokan érkeztek külföldről, 34 országból összesen 1165 futó regisztrált, legtöbben a szomszédos országokból, de Kínából, Kanadából és az Egyesült Államokból is jöttek versenyzők.

A leghosszabb táv a 112 kilométeres Ultra-Trail Hungary volt, melynek során az ultramaratonisták bejárták a Pilis és a Visegrádi-hegység szinte teljes területét, összesen 4200 méter szintemelkedést kellett leküzdeniük. A 20 órás szintidő alatt Dobogókő, Pilisszentlélek, Pilismarót, Dömös, a Prédikálószék, Lepence, Pilisszentlászló és Visegrád érintésével, kilenc ellenőrző ponton áthaladva érkeztek vissza Szentendrére. A mezőnyben ott volt a nyíregyházi Belus Tamás is, aki egy hosszú felkészülés után vágott neki a távnak. Megérte a sok munka, mert a rangos mezőnyben végül Hrastovec Ivan és Kiss Miklós mögött a harmadik lett, 12 óra 45 perces idővel. Tamás a következő időszakban sem unatkozik majd, nemzetközi versenyeken áll rajthoz a nyíregyházi sportoló. 

Első nőként Nagy Tünde érkezett a célba: 14 óra 40 perc alatt teljesítette a 112 km-t. Másodikként Horváth Anikó (16 óra 23 perc), harmadikként pedig Csernus Brigitta (16 óra 27 perc) érkezett a célba.

DL

Forrás: dorogimedence.hu/ultratrail.hu/MTI

Fotó: Ultra-Trail Hungary Facebook oldala