1200 mérkőzés kispályán - műfüvön is játszhatnak a csapatok

Javában tart a Városi Kispályás labdarúgó bajnokság. Az ország egyik legnépszerűbb szabadidősport rendezvény több mint száz csapat vesz részt. Már használhatják az együttesek a szeptemberben átadott műfüves pályákat is. 

102 csapat nevezett idén a Decathlon-Selyem Ber-Nyíregyházi Sportcentrum Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokságra. Töretlen a népszerűsége a kispályás focinak, nem csak Nyíregyházáról, hanem a megye távolabbi pontjairól is jelentkeztek együttesek. 1200 mérkőzést rendeznek a Városi Stadionban a jövő év júniusáig, immár műfüvön is. A Városi Stadion területén három új műfüves pálya épült, melynek köszönhetően esőben is lehet mérkőzéseket rendezni. A játékosokat kulturált öltözők, zuhanyzók fogadják. Mivel a stadionban megépült Szabadidősport Központban a Mozdulj Nyíregyháza programjai zajlanak, valamint megújult a kondipark és streetball pálya, és rekortán futópálya készült, így a család minden tagja akár egy időben is sportolhat. A kispályásoknál népszerű az öregfiúk bajnokság, idén már három csoportot kellett kialakítani. Az együttesekben több korábbi élvonalbeli labdarúgó is rendszeresen pályára lép. 

A szabadtéri szezon novemberig tart, majd a tervek szerint a téli szünetben ismét megrendezik a hagyományos terembajnokságot. Itt a csoportmeccsek után a legjobbak jutnak a Szuperdöntőbe, és a jövő év elején derül ki, hogy ki nyeri a terembajnokságot.