20 éve segít a Periféria Egyesület

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a Periféria Egyesület. A civil szervezet szociális munkás diplomát szerzett fiatalokból alakult, akik utcai szociális munkával segítették a rászorulókat. Kezdetben a hajléktalanok ellátásával foglalkoztak. Ezt a szolgálatot máig rendszeresen végzik a Periféria Egyesület tagjai.
– Egyrészt felderítjük, felkutatjuk azokat az utcán lévő hajléktalanokat, akikkel korábban nem volt kapcsolatunk, aztán ellátjuk őket az alapszükségleteket kielégítő adománnyal – mondta dr. Szoboszlai Katalin, a Periféria Egyesület elnöke. – E mellé társul a szociális munka, hiszen igyekszünk őket szociális, illetve egészségügyi rendszerekbe közvetíteni, azokat pedig, akik jó egészségi állapotban vannak és aktív korúak, a lakhatás és munkavállalás irányába vinni.

 

A LEGINKÁBB RÁSZORULÓKAT SEGÍTIK

 

A 20 éves Periféria Egyesület tagjai ma már nemcsak hajléktalanokról gondoskodnak, a fedél nélkül élők mellett segítik a beilleszkedési zavarokkal küzdő gyermekek és a hátrányos helyzetű nők társadalmi integrációját. A civil szervezet a nyíregyházi önkormányzattal kötött ellátási szerződés alapján végzi a hajléktalanok ellátását, a gyermekeknek pedig a Huszár-telepen, Örökösföldön és Nyírszőlősön fejlesztő, tanulást segítő és szabadidős programokat biztosítanak.

További képekért kattintson a fotóra!

– A Periféria Egyesület nagyon fontos munkát végez Nyíregyházán – mondta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere. – Elsősorban a krízishelyzetben élőkről, fedél nélküliekről gondoskodnak, amely a városban nagyon fontos tevékenység, hiszen ezek a személyek a legelesettebbek, a leginkább rászorulók.

 

JUBILEUMI KONFERENCIA

 

A 20 éves Periféria Egyesület jubileumi konferenciát rendezett, amelyre meghívta egykori és jelenlegi kollégáit, önkénteseit és partnerszervezeteinek képviselőit. A rendezvényen felelevenítették az egyesület 2 évtizedes történetét és munkáját, majd a civil szervezet díjakat és elismeréseket adott át azoknak a személyeknek és szervezeteknek, amelyek segítették az egyesület munkáját. A Periféria Egyesület Jászai Menyhért alpolgármester munkáját is elismeréssel köszönte meg.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)