21 kormányhivatali épület újult meg energetikai szempontból, köztük 10 nyíregyházi

 

A történelmi egyházak jelenlévő képviselői megáldották és -szentelték a modernizált és csinosított, még az 1960-as és részben ’80-as években épült, valóban rekonstrukcióra szorult épületegyüttest. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya – ami a köznyelvben még ÁNTSZ-ként, az idősebbek számára akár Köjálként ismeretes – jelentős épületenergetikai felújításon esett át több, mint 126 millió forintból egy uniós program részeként.

Épületenergetikai felújítás

Az úgynevezett KEHOP, tehát Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 21 kormányhivatali intézményben hajtottak végre energetikai beruházásokat, itt például műanyag nyílászárók beépítését, fűtéskorszerűsítést és hőszigetelést.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A rendezvényen a megyei kormánymegbízott bejelentette: a program a folytatódik.

Újabb nyolc helyszín, köztük négy nyíregyházi

A munka ezzel a 21 ingatlannal nem állt meg, ezt követően a második ütemben újabb nyolc ingatlan energetikai beruházására nyújtott be a kormányhivatal sikeres pályázatot. Ennek a részeként négy nyíregyházi helyszínen, valamint a megyében Nagyhalászban, Rakamazon, Záhonyban és Nyírbátorban zajlik ilyen beruházás, illetve annak az előkészítése.

– fogalmazott Román István, megyei kormánymegbízott.

Egészségügyi fejlesztések

Ezzel a megújult épülettel természetesen Nyíregyháza is gazdagodott, sőt, a hatókört tekintve az egész járás. A feladat egyebek mellett a népegészségügy számos területén az igazgatási tevékenységek ellátása és az egészségügyi ellátás felügyelete a már modernebb környezetben dolgozók számára, akiknek dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is megköszönte a munkájukat. Egyben jelezte: az egészségügy fejlesztésére eddig is jelentős források érkeztek Nyíregyházára, és ez a jövőben is folytatódni fog, csakúgy, mint a programok is, részben a szűrések, a prevenció jegyében.

Elérhető egészségmegőrzés

Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennyi fejlődés történt ezen a területen is, és igyekszünk a közeljövőben is ezt tovább folytatni, hiszen óriási szükségünk van rá. A Magyar Kormány is fontos feladatának tartja, hogy a lakosság számára egyre szélesebb körben elérhetővé tegye az egészség megőrzését.

– mondta az eseményen dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Tíz épület a megyeszékhelyen

A most átadott, felújított épület egy volt a huszonegyből, és ezen belül abból a tízből, ami Nyíregyházát érintette, hiszen a Népegészségügyi Főosztályon kívül még kilenc, kormányhivatali ingatlan kapott kisebb-nagyobb felújítást a megyeszékhelyen.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az Önkormányzat nevében pedig Jászai Menyhért alpolgármester jelezte: Nyíregyháza városa szintén megteszi a magáét a feladatkörébe tartozó alapellátás területén – például orvosi rendelők és a kis SZTK modernizációjával.

A 900 után újabb 400 millió a városban

Jászai Menyhért a visszatekintője után bejelentette:

Csináltam egy gyors fejszámolást, ahogy hallgattam a beszédeket és az elmúlt 4-5 esztendőben csak Nyíregyházán több, mint 900 millió forintos egészségügyi fejlesztést hajtottunk végre a város keretein belül. Tájékoztatom Önöket örömmel, hogy nem állunk meg, mert asztalon van a következő, kettes ütem terve nálunk is, több, mint 400 millió forinttal.

Korszerűre javult

A Népegészségügyi Főosztály Árok utcai épületének energetikai minőség szerinti besorolása a fejlesztés előtti átlagos értékről korszerű besorolásra javult.

 

Tarczy Gyula