22 hallgató kapott támogatást felsőfokú tanulmányai folytatásához

 21 éve segítik a hallgatókat

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány Kuratóriuma pályázatot írt ki egyszeri, vissza nem térítendő támogatásra olyan hallgatók részére, akik a felsőoktatásban tanulnak. 1996-tól segíti a szervezet azokat a tehetséges fiatalokat, akik az iskolában jól teljesítenek, de anyagilag hátrányos helyzetben vannak. A pályázatra olyan diák jelentkezhetett, aki legalább 5 éve nyíregyházi lakhellyel rendelkezik, igazolni tudja első diploma megszerzésére irányuló hallgatói jogviszonyát, és legalább jó tanulmányi eredménye van. Mindezeken kívül pedig a hallgató családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét, azaz az 57 ezer forintot.

Nyíregyháza visszavárja a fiatalokat

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta, aki gyermeket iskoláztat, az tudja, hogy nagyon magasak a költségek azoknál a családoknál, ahol a gyermek egyetemre jár. Az alpolgármester hozzátette, ezen túl még van egy olyan üzenete ennek a támogatásnak, hogy kötődjenek a fiatalok Nyíregyházához. Jászai Menyhért arra utalt, szeretnék azt, hogy ezek a fiatalok tanulmányaik befejeztével visszatérnének Nyíregyházára, hiszen a város visszavárja őket.

További képekért kattintson a fotóra!

22 nyertes pályázat

Május 2-ig nyújthatták be pályázataikat a hallgatók. A megadott határidőig 25 diák jelentkezett, 22-en feleltek meg a feltételeknek, így a Kuratórium döntése alapján, a tanulmányi átlagok figyelembevételével 30 és 60 ezer forint közötti összegben részesültek a hallgatók.

Kovács Zoltán, a Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány elnöke azt mondta, úgy gondolják, hogy azok a hallgatók, akik kimagasló tanulmányi eredményeket érnek el az ország bármelyik felsőoktatási intézményében, megérdemlik, hogy Nyíregyháza város támogassa őket. Hozzátette, ez a támogatás segíti a tanulmányaik befejezését, illetve könnyebbé teszi a mindennapokat.

Az egyszeri, vissza nem térítendő támogatás sokat segít a felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak.

Pájer Szabolcs egyetemi hallgató nagyon fontosnak tartja ezt a támogatást. Azt mondta, hozzájárul az utazási költségeihez, és meg tudja venni belőle a tanulmányaihoz elengedhetetlen tankönyveket és jegyzeteket. De a szakjához kapcsolódó, kulturális tevékenységekben való részvételét is segíti.

A Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány Kuratóriuma ebben a félévben összesen 1 millió 60 ezer forinttal támogatta a felsőoktatási intézményekben tanuló tehetséges hallgatókat.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)