27. szezon - az ötödik helyen végzett a Kölcsey DSE kézilabda gárdája

 Márkus Gizella, Tilki Andrea, Papp Andrea, Hrabina Inez, Kelemen Gréta, Katona Krisztina. Ez nem a Kölcsey DSE kezdő együttese, ők azok a játékosok akik a bajnokság során komoly sérüléssel bajlódtak. Ennek tükrében hatalmas bravúr az, hogy a nyíregyházi női kézilabda együttes az ötödik helyen végzett az NB-II-ben, mindössze négy ponttal lemaradva a bajnok mögött. Kiegyenlített volt a mezőny, Hadobás István együttese végig harcban állt a dobogóért, és bár ez a felnőtteknek nem sikerült, az ifiknek igen, ők a harmadik helyen zártak. Hrabina Inez mindkét csapatban játszott, és a góllövő listán a második lett, Silye Vanda a csapat motorja volt, Márkus Gizella két műtét után is vállalta a játékot, Papp Andrea pedig gerincproblémákkal küdött a szezon során, de így is amikor tudott, játszott. A nyári szünetben nagy mozgás nem várható a keretben.

- Saját koncepciónk alapján haladunk, azaz nem szeretnénk igazolni senkit, saját nevelésű játékosokkal dolgozunk a jövőben is. Nádasi Marianna kezei alatt a Sportcentrumnál egyre több tehetséges kislány dolgozik, közülük néhányan nálunk kezdik majd tanulmányaikat jövőre így számítunk rájuk, és az ifiből is többen a felnőtt keret tagjai lesznek - mondta Hadobás István edző, Kölcsey DSE

A Sportcentrum utánpótlás együttesével jó a kapcsolat, ezért zárásként egy közös edzőmérkőzést játszanak a csapatok. A nyári szünet után augusztusban már edzésbe állnak a játékosok, és egy strandkézilabda tornán is részt vesz a csapat. Jövőre 28. idényét kezdi a Kölcsey DSE a bajnokságban.

Dankó László