28. bajnoki idény - nem volt olyan meccse a Kölcseynek, amikor nem volt sérült

Túlzás lenne azt állítani, hogy szerencsés idénye volt a Kölcsey DSE-nek. Sérülés miatt sorban veszítette el Hadobás István játékosait, és az egész szezonban sok volt a hiányzó. Sőt, egyetlen olyan meccs sem volt a bajnokság során, ahol teljes lett volna a csapat kerete.

Így is több jó eredményt ért el az NB-II-es kézilabda gárda, mely a 28. idényét teljesítette, és végül hetedik lett a bajnokságban. Hrabina Inez ontotta a gólokat, 170 találattal a második helyen végzett a góllövőlistán, de Gyuró Ágnes és Katona Krisztina is gólerősen játszott. Az ifjúsági együttes végig harcban állt a bajnoki címért, ám végül a Lóci DSE végzett az élen, a Kölcsey pedig ezüstérmet szerzett. 

- Nagyszerű küzdelem volt, végig harcban álltunk az első helyért, és még az utolsó forduló előtt is maradt esélyünk a bajnoki címre. Szépen csillog ez az ezüst, és tegyük hozzá, tíz éve mindig érmesek vagyunk az ifi bajnokságban, ezt más csapat nem mondhatja el magáról. Minden elismerésem a játékosoké - mondta Hadobás István edző. 

A fiatalok közül sokan a felnőtt csapatban is játszottak, és mivel a gimnáziumban magas a tanulmányi követelmény is, így komoly terhelést kaptak a lányok. A Kölcsey keretében komoly változások lesznek a nyári szünetben, a csapat gerincét alkotó rutinosabb játékosok közül többen is befejezik pályafutásukat, a fiatalok közül pedig hárman is érettségiznek, ők a továbbtanulás miatt más városba költözhetnek. Papp Andrea, Márkus Gizella, Kelemen Gréta és Gyimesi Lola is műtéten esett át, Tilki Andrea pedig anyai örömök elé néz, így rájuk nem számíthat Hadobás István. A tréner komoly kihívás előtt áll, teljesen új csapatot kell építenie, mely augusztusban kezdődik.