40 éves a Margaréta Tagintézmény
fotó: Trifonov Éva

40 éves jubileumát ünnepelte a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézménye hétfőn. Az évtizedek alatt arra törekedtek az óvodapedagógusok, hogy a gyermekek egy olyan környezetben szocializálódjanak, amely megfelel a gyermeknevelés minden feltételének. Fontos számukra, hogy környezettudatosan működjenek, ez a törekvés párosult áprilisban egy sikerrel: átvehették a „Zöld Óvoda” címet. Színes ünnepséget láthatott az ünneplő közönség, az óvodások versekkel, illetve tánccal készültek a jeles napra.

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte az örökösföldi Margaréta Óvoda. A tagintézmény udvarrészén kezdődött a rendezvény, ahol dr. Kovács Ferenc polgármester, Major József, a városrész önkormányzati képviselője, valamint Tóth Imre önkormányzati képviselő ültetett fát, mely jelképezi, hogy az óvoda áprilisban Budapesten átvehette az „Örökös Zöld Óvoda” címet, melyet az országban összesen 8 óvoda tudhat magáénak. A címet olyan óvodák kapták, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a szelektív hulladékgyűjtésre, a madárbarát működésre, a gyermekek szemléletformálására, illetve a zöldítésre. Emellett az óvoda energetikailag is teljesen megújult. Hétfőn egy időkapszulát is elhelyeztek az udvaron, melyet 10 év elteltével fognak kiásni. Az időkapszula a 4 sikeres évtized lezárását jelenti és megnyitja a lehetőséget a következő sikeres időszak előtt.

„40 éves az óvodánk és nekem szerencsém volt ebből 31 évet itt dolgozni. Ebből 21 évet, mint óvodapedagógus, 10 évet pedig, mint vezető. Én úgy gondolom, hogy a Margaréta óvoda Örökösföld és Nyíregyháza egyik gyöngyszeme. Egyrészt azért, mert 8 óvodai csoporttal működünk, közel 200 gyermeket fogadunk és 30 dolgozónk van. Mindig is törekedtünk arra, hogy a feltételeket úgy alakítsuk ki, hogy azok megfeleljenek a gyermeknevelés minden feltételének és nagy hangsúlyt fektetünk az óvodaudvarunk szebbé és zöldebbé tételéhez” – nyilatkozta Hegedűsné Balogh Anna tagintézmény-vezető.

Az ünnepség az intézmény tornatermében folytatódott, ahol a gyerekek mutatták be néptánctudásukat, jelezve, hogy nemcsak a fenntarthatóság, hanem a hagyományok őrzése is kiemelt fókuszt kap a 40 éves óvodában.

Kapcsolódó galéria

Negyven éves a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézménye