40 éves a nyíregyházi Százszorszép Óvoda

1975-ben nyitotta meg kapuit a Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézménye. A borbányai nevelési intézményben, 6 csoportban közel 180 kisgyermekkel foglalkoznak az óvodapedagógusok. Az óvoda fennállásának 4 évtizedét egy héten át tartó programsorozattal ünnepelték meg. A kicsiket játékos feladatok, tűzoltó-, rendőr- és kutyabemutató várta, majd aerobikversenyen bizonyíthatták ügyességüket. Az óvodások és az általános iskolások az ovi-foci pályán mérték össze tudásukat, majd ünnepség keretein belül mutatkoztak be a tehetséges óvodások és köszöntötték intézményüket.

 

Boldog gyerekek – Elégedett szülők

 

Ács Sándorné, a Tündérkert Keleti Óvoda intézményvezetője a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, az eltelt 40 év alatt nagyon sok sikert éltek meg az itt dolgozók. Volt részük gyermeki örömben, szülői elégedettségben és pozitív iskolai visszajelzésekben is.

 

Új program, megszépült épület

 

A nyitás óta eltelt 4 évtized alatt nagyon sok változáson ment keresztül az óvoda: a nevelési módszerben bevezették a komplex prevenciós óvodai programot, amely a mozgásfejlesztésre, a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra helyez nagy hangsúlyt. Nemcsak a pedagógiai program, hanem az óvoda épülete is változott. A közelmúltban megtörtént az épület külső és belső felújítása, valamint az udvar is biztonságos játszási lehetőséget kínál a gyerekeknek.

A kerek évfordulón az óvoda gyermekei ünnepi műsorral kedveskedtek a pedagógusoknak és a szülőknek. A gyermeknevelési intézmény népszerű a borbányaiak körében.
Bajnay Kornél, a településrész önkormányzati képviselője az intézmény fejlődéséről számolt be a Nyíregyházi Televíziónak. A képviselő elmondta, a borbányaiak szívesen járatják gyermekeiket az intézménybe, ami azt bizonyítja, szakmai és vezetési szempontból is jó kezekben van az óvoda.
Az egy héten át tartó programsorozat kirándulással és családi nappal zárul, ahol az óvoda dolgozói, a gyerekek és szülők együtt köszöntik a 40 éves intézményt.

M. E.