4500 mázsa fát és 448 zsák brikettet osztanak január végéig a rászorulóknak Nyíregyházán

 

A szociális alapon történő osztás december elején kezdődött és január végéig tart. A rászoruló személyek vagy családok a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központnál nyújthatják be igényüket. Az intézmény javaslata alapján a NYÍRVV Nonprofit Kft. – pozitív elbírálás után – családonként 4 mázsa tűzifát és 1 csomag brikettet ad.

Összesen 448 zsák brikett és 4500 mázsa fa áll rendelkezésre.

Jászai Menyhért alpolgármester hozzátette:

Ebből a 4500 mázsából 1000 mázsát tartalékolunk, minden évben így történik, hogyha valamilyen rendkívüli időjárás köszöntene be később, akkor tudjunk plusz fát biztosítani a rászorulók számára. Nagyon fontos az, hogy különböző külterületi helyszíneken is osztjuk a fát, a jelentkező rászorulóknak nem kell minden esetben bejönniük a Tüzér utcára, hanem például a tanyabokros részeken is osztjuk. Ha valakinél nagyon indokolt, például idős vagy beteg és így nem tudja megoldani a szállítást, akkor a NYÍRVV munkatársai vagy önkéntesei bevonásával a helyszínre kiszállítja, de alapvetően az a fő szabály, hogy aki tud, mindenki a Tüzér utcára menjen a fáért.

Az idős, beteg, mozgásukban korlátozott rászorulók a tűzifa feldarabolásához kérhetik a mezőőrök segítségét.

További információ a 42/452-651-es telefonszámon vagy személyesen a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ telephelyein ügyfélfogadási időben kérhetők.

Az idei tűzifa az év során elvégzett faápolási, -kivágási és gallyazási tevékenység során gyűlt össze, a papírbrikettet pedig a hajléktalan közfoglalkoztatási program résztvevői állították elő.


Dér Vivien