50 év után ismét Zenith koncert lesz Sóstón

 Azt mondják, a zene erõt ad, érces hangot és lázít. Ma már fél-kopaszon meséli Bütyök, hogy például a hosszú haja miatt is többször volt a rendõrség vendége. Dömét majdnem kirúgták a Krúdyból. Szovjetellenesnek hallották õket. Nem csoda! A Luxemburg Rádióból hallás után tanultak. Beatles, Deep Purple, Santana, Led Zeppelin, Creedence. És a hazaiak. Metró, Illés, Omega.

Azt mondják, a neves jazz muzsikus, Gonda János szerint Bari Lajos 10 évvel megelõzte a hazai szólógitárosokat. Pedig nem tanulta, csak zenész családban nevelkedett. Balkezesen kezébe fogott egy jobbos gitárt, és már tudta is. Fordítva is. Ha szorgalmasan tanult volna, õ lehetne most BARILAJOS!
Azt mondják, Dömét nemcsak a honvágy meg a szerelem hozta vissza Sydneybõl Nyíregyházára, hanem a Zenith is.

Azt mondják, Roskó Bélának abszolút hallása van. Õ tisztázott minden félrecsúszott hangot. Kottázott, aztán harag-idõben elment Amerikába turnéra a Délibábbal, belépett a Pókhálóba... 100-ból a legjobb 8 zenekar közé a Ki Mit Tud-on... és kalapot emelt elõtte még Máté Péter is egy Krúdy teraszos, sóstói este után.

Azt mondják, a Zenithnek nemcsak Nyíregyházán és Sóstón, Mátészalkán, Debrecenben és Miskolcon volt törzsközönsége, de a Budai Ifjúsági Parkban is számon tartották megjelenésüket. Egy színpadon muzsikáltak Demjén Ferenccel, Török Ádámmal, Pataky Attilával, a Vadmacskákkal és Karácsony Jánossal – még a Ferm Zenekar idejében.

Azt mondják, ha Zboray mert volna nagyot álmodni, a Zenith lehetett volna a 2. Illés Magyarországon.
Azt mondják, hogy június 23-án este 8-tól szülinapi tûzijátékos bulit tartanak a Hotel Sóstó katlanjában. Ha esik, akkor vasárnap várják a közönséget!

Matyasovszki Edit