50 éve jóban, rosszban – Nyíregyházi házaspárok ünnepeltek
Fotó: Szarka Lajos

50 éves nyíregyházi házasokat ünnepeltek pénteken a Váci Mihály Kulturális Központban az „Arany nap” rendezvényen. Az ünnepséget az önkormányzat hagyományteremtő szándékkal már 4 éve rendezi meg. A program során a párok újra házassági fogadalmat tettek.

1973-ban a nyíregyházi anyakönyvvezető előtt kötöttek házasságot és ma is Nyíregyházán élnek azok a boldog házasok, akik pénteken ünnepelték aranylakodalmukat.

„Az arany jelentése a bölcsesség, a tudás, az igazság, de jelképezi az értékállóságot, a ritkaságot és a tartósságot. Az aranylakodalom pedig az önök házasságának csillogására emlékeztet minket. Mert önök már ismerik a házasság minden értékét, bölcsességét, tartósságának titkát is. Hiszen az idő nem tudta megfakítani a szeretetüket, éppen ellenkezőleg: érettebbé és mélyebbé tette azt. Az örömteli pillanatok mellett biztosan voltak és vannak nehézségek is. De az igazi erő, az, ahogy egy házaspár egymás előtt áll és képes átvészelni az élet viharait, semmihez sem fogható. Az a képesség, hogy önök 50 éve együtt terveznek, örülnek, könnyeznek és egymást támogatják, valóban példaértékű” – köszöntötte a házasokat dr. Kovács Ferenc polgármester.

A délutánt a Móricz Zsigmond Színház művészeinek műsora zárta, a hangulatról Horváth Viktor és Kosik Anita gondoskodtak. A délután legfontosabb részeként a házaspárok a házassági fogadalom újbóli elmondásával, ismét megerősítették egymás iránti elkötelezettségüket.

Kapcsolódó galéria

Arany nap 2023