50 éves az intézet

Az ünnepi ülésen dr. Kiss Ferenc, az egyetem általános rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket, méltatta a Testnevelés és Sporttudományi Intézet elmúlt ötven évét és további sikereket kívánt. Pásztorné dr. Batta Klára, az intézet igazgatója beszédében kiemelte, hogy az intézet mindig is meghatározó fontosságú egysége volt a főiskolának, egyetemnek, az oktatási és tudományos munka mellett számtalan sportsikert értek el hallgatóik és oktatóik. Edzők, szakemberek, országos bajnokok, világbajnokok és olimpikonok kerültek ki közülük.

 

 

Az esemény első előadását Máté János, korábbi tanszék- és intézetigazgató tartotta, aki Sportélet, képzés, tudomány – 50 év a magyar sport és egészség szolgálatában címmel a Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézetének és jogelődeinek tevékenységét és eredményeit összegezte 1967-2017-ig. Seregi Ernő oktató Gaál Lajosra emlékezett. Ezt követően Dr. Olajos Judit az egészséges táplálkozás, sporttáplálkozás témakörében adott szakmai tanácsokat és tartott tudományos előadást.

 


Major Zsuzsanna: Ideális terhelés, egészségtudatos sporttevékenység címmel, míg Oláh Dávid: Akadémiai rendszerben nevelkedő labdarúgók utánkövetéses vizsgálata címmel tartott előadást.

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem Online