61 hallgató részesült támogatásban

1996-tól segíti a Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány azokat a tehetséges fiatalokat, akik az iskolában jól teljesítenek, de anyagilag hátrányos helyzetben vannak. Minden évben kiír a szervezet egy pályázatot, ahol egyszeri, vissza nem térítendő támogatásra jelentkezhetnek a diákok. Olyan iskolás adhatta be igényét, aki legalább 5 éve állandóan Nyíregyházán él, rendelkezik az első diploma megszerzésére vonatkozó felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal, legalább jó tanulmányi eredménye van, elsőéves hallgatók esetében pedig a felvételi eljárás során 360 pontot értek el, ezeken kívül pedig a családjukban az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét, azaz az 57 ezer forintot.

 

Hozzájárulás az értékteremtéshez

 

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta az ünnepség előtt, a hangsúly a „rászoruló” kifejezésen van, mert olyan gyerekekről van szó, akik magas színvonalon tanulnak.

További képekért kattintson a fotóra!

Differenciáltan, a kitűnő tanulókig adott a Kuratórium pályázati támogatást, hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy a felsőfokú tanulmányok komoly befektetést jelentenek a családoknak. Az alpolgármester hozzátette, ez egyfajta hozzájárulás az értékteremtéshez a város részéről.

 

A támogatással a város és a Kuratórium a hallgatók tanulását támogatja

 

Dr. Kovács Zoltán, a Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke azt mondta, úgy gondolják, ezzel az összeggel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a hallgatók egy kicsit könnyebben készülhessenek a vizsgaidőszakra, vagy akik a végzés előtt állnak a záróvizsgájukra, hiszen ha valamilyen tanszer vagy taneszköz hiányzik, akkor ebből a támogatásból meg tudják ezt vásárolni.

 

45-től 20 ezer forintig

 

A megadott határidőig 61 hallgató nyújtotta be pályázatát. Valamennyien megfeleltek a kiírás feltételeinek, így a Kuratórium döntése értelmében 45, 35 és 25 ezer forint összegű támogatásban részesültek tanulmányi eredményük alapján.

Molnár József azt mondta, nagyon örül az elnyert összegnek, amely sokat segít. Azt mondta, kollégiumi költségeinél is sokat jelent a pénz, valamint abban is, hogy sokkal egyszerűbb lehet így az élete. Mert a mindennapi dolgok miatt nem kell aggódnia.

Az elsőéves hallgatók részére egységesen 20 ezer forint összegű vissza nem térítendő támogatást állapított meg a Kuratórium. A Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány Kuratóriuma évente kétszer részesíti pénzösszegben a jó tanulmányi eredménnyel rendelkező nyíregyházi fiatalokat, akiknek ily módon segítik továbbtanulásukat.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)