A 90 éves Bacskai Antalt köszöntötték Nyíregyházán
Fotó: Szarka Lajos

A 90 éves Bacskai Antalt köszöntötte kedden Mussó László önkormányzati képviselő, és Somogyi Katalin, a Szociális és Köznevelési Osztály munkatársa, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében.

Az ünnepelt 84 éves koráig Nagyhalászban élt szerető feleségével, akivel május elején  ünneplik 62. házassági évfordulójukat. És ha már a számoknál tartunk: három gyerek, három unoka, és két dédunoka a család.

A szép hosszú öregkor megadta, hogy a szeme előtt nőttek fel az unokák, sőt már a dédunokák is, akik hamarosan négyen lesznek.

Antal bácsi mögött dolgos évtizedek sorakoznak. A mezőgazdaságból élő szülők harmadik gyereke lett. A szülői házból  a katonai behívó szólította el. Előbb Miskolcon, majd Hódmezővásárhelyen szolgált. Ezutána a diósgyőri Vasgyárban helyezkedett el. Jogosítvánnyal a zsebében Mucsra került aztán a szénbányába, ahol sofőr és dömperes lett. Az '50-es évek végén ismerte meg feleségét, miatta keresett közelebb munkát. Hamarosan traktoros lett a kemcsei Állami Gazdaságban, majd néhány év múlva az igazgató szermélyes sofőre. 1993-ban, 34 esztendő után innen ment nyugdíjba.

Városunk szépkorú polgára hat éve lakik Nyíregyházán feleségével. Tévézésel, sétával töltik napjaikat, és persze várják haza a családot, a gyerekeket és unokákat.

Kapcsolódó galéria

Szépkorú köszöntése - Bacskai Antal