A decemberi nyugdíj egy héttel hamarabb érkezik

A megszokottnál bő egy héttel korábban, már a hónap elején utalja az állam, illetve viszi ki a posta a decemberi nyugdíjat. Az ünnepi készülődés miatt sokak számára segítség lehet, hogy a kifizetés már most csütörtökön, december 2-án indul. Januártól visszaáll a normál menetrend, tehát 10-e után érkezik majd a nyugdíj, viszont az már egy magasabb összeg lesz – közölte az M1 Híradója.

„Decemberben korábban érkezik a nyugdíj. A bankszámlákra már csütörtökön utalják az összeget, és aznap a postai kézbesítés is elkezdődik” – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi oldalán. Novák Katalin arra emlékeztetett, hogy novemberben minden eddiginél magasabb nyugdíjprémiumot és kiegészítő emelést kaptak az érintettek.

Egy, az M1 által bemutatott nyíregyházi házaspár azt mondta: egy héttel korábban kapják meg a decemberi ellátásukat, de főleg a nyolcvanezer forintos nyugdíjprémium miatt tervezgetik idén bátrabban az ajándékvásárlást és az ünnepi menüt.

„Most nem kell mérlegelni, nem kellett spórolgatni előre, hogy mind a tizenegy tagú családomnak méltó ajándék legyen, sőt, hát azon túl is, mert a famíliába is van közös ünneplés. Tehát ez egy nyugodt karácsony” – mondta az asszony.

Januárban tovább emelkednek a nyugdíjak, hiszen rákerül a szokásos, év eleji, inflációkövető emelés. Februárban pedig jön a 13. havi nyugdíj. A korábbi tervek még arról szóltak, hogy csak kétheti összeget kapnak az idősek, de végül kifizetik a teljes tizenharmadik havi ellátást.

Szakértők szerint ez a pluszpénz olyan, mintha éves szinten nyolc százalékkal emelnék a nyugdíjak összegét.

 

Forrás: hirado.hu