A harmadik helyért játszhatnak a női röplabdások a felkészülési tornán

Szombaton az elődöntőket rendezték a Fatum Kupában. Az első meccsen a Békéscsaba 3-1-re legyőzte a Calcit Volley-t, a második mérkőzésen pedig a Fatum Nyíregyháza a CSM Lugojt fogadta. Az első szettben sokáig felváltva estek a pontok, de a szett derekán meglépett a román gárda, és nyolc pontos előnyt szerzett. Használt Adrian Chylinski időkérése, és sikerült közelebb kerülni, így 20-22-nél kettőre olvadt a hátrányunk, de végül befejezte a szettet a Lugoj. 
Sajnos Kump Alíz egy blokk után rosszul érkezett a talajra, és Natasha Calkins valamint Marija Skoric is megsérült, így elővigyázatosságból lecserélték őket. Pampuch Gréta viszont először játszhatott a felnőtt csapatban, és remekül szállt be. 
A második felvonás sokáig szoros volt, de a román együttes kihasználta magasságkülönbségét, és a szett második felében előnyt szerzett, melyet meg is őrzött a játszma végéig. 
A harmadik játékrész elején Földi Boglárka jó nyitásaival 3-0-ra vezettünk, de fordított a CSM. A Fatum viszont nem adta fel, becsülettel küzdött, és tapadt ellenfelére. A szett felénél Szabó Lili ászával 11-14 volt az állás, majd Paulina Zaborowska szerzett szép pontot. Sőt, Asly Antivero két jó támadásával egy pontra zárkóztunk, de egyenlíteni nem sikerült. A Lugoj jól blokkolt, és végül megnyerte ezt a játszmát is, így a Fatum Kupa döntőjébe jutott, ahol a Békéscsaba lesz az ellenfelük. A mieink vasárnap 11 órától a Calcit Volley ellen lépnek pályára a bronzmeccsen. 


Fatum Nyíregyháza – CSM Lugoj 0-3 (-22, -20, -19)

Nyíregyháza: Kump 1, Calkins 5, Skoric 4, Pintér 4, Zaborowska 3, Antivero 11

Csere: Tóth F. (liberó), Földi B.1, Pampuch G.11, Szabó L.4 , Tolnai J. 

Vezetőedző: Adrian Chylinski 

Adrian Chylinski: - Nagyon bosszús vagyok, mert nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt hetekben, tegnap remekül játszottunk a Kamnik ellen, ma viszont három játékost is sérülés miatt kellett lecserélnem. Fiatal csapatom az utolsó pillanatig küzdött utána, de egy ilyen erős ellenfél ellen, mint a Lugoj, így már nem volt esélyünk.