A hősökről és a gyerekekről szól a vasárnap Nyíregyházán

Hősök Napja

Már hagyomány, hogy május utolsó vasárnapján a Hősök temetőjében megemlékeznek 14 nemzet 2800 hősi halottjáról, akiket Nyíregyházán, a Hősök Temetőjében helyeztek örök nyugalomra az első világháború idején. 11 órakor az ő tiszteletükre a  Bólyai téri sírkertben dr. Ulrich Attila alpolgármester és dr. Ruszin Romulusz dandártábornok mond beszédet. Ezt követően 12 órakor koszorúzás lesz Nyíregyháza belvárosában, az I. világháborús hősök emlékművénél, majd az Északi Temetőben a II. világháborúban hősi halált halt nyíregyházi katonák emlékművénél helyezik el a résztvevők az emlékezés virágait.

 

Városi Gyermeknap

 

További képekért kattintson a fotókra!

Nyíregyháza Önkormányzata ebben az évben is várja a város legkisebbjeit 14 órától a Városi Gyermeknap programjaira. Május utolsó vasárnapján felhőtlen kikapcsolódási lehetőséget és fejethetetlen élményeket ígérnek a gyerekeknek, hiszen különleges események várják a családokat a belvárosban. A Kossuth téren a Street Dance School Divattánc Iskola több stílusú előadásával kezdődnek az események. Ezt követően Lulu bohóc várja zenés, interaktív műsorával a gyerekeket. 15 órától a Flexi-Team Aerobik előadása rázza fel a Kossuth térre látogatókat, majd 16 órától a Vidám Manók adnak élőzenés koncertet. 18 órakor a Pom-Pom Együttes Petike, a rosszcsont manó című interaktív, zenés műsoron szórakozhatnak a kicsik.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester azt mondta, ez a nap kifejezetten a gyerekekről szól, minden az ő érdekükben történik. Az alpolgármester kifejtette, szerinte ezen a napon a szülők is engedékenyebbek, és olyan dolgokat is jóváhagynak gyermeküknek, amit máskor nem. Dr. Ulrich Attila hozzátette, a programokat úgy válogatták össze, hogy minden gyermek jól érezze magát.

 

Finomságok és vásári forgatag

 

A színpadi programok mellett számos finomság, kézműves- és zöldségvásár várja a forgatag látogatóit. A nagyszínpadnál délután folyamatosan eldördül a cukorágyú, így valóságosan az égből is édesség hull majd.

 

Kísérőrendezvények

 

Különleges gyermekprogram várja az ünnepelteket a szökőkútnál. Ide települ ki a város történetében először a Talmácsi Ring mobilpályája, ahol ingyen motorozhatnak, a helyszínen biztosított különleges védőfelszerelésben a legbátrabbak. A nosztalgiázni vágyókat pedig lábbal hajtható Moszkvics várja majd.

A Városalapítók szobránál 4 pályás trambulin, mesekörhinta, csúszdás akadálypálya, kisvonat és ugrálóvár kínál kikapcsolódási lehetőséget.

ME.
Fotó: Szarka Lajos