A hosszú házasság titka: megértés, szeretet, tolerancia
Az idei évben aranylakodalmukat ünneplőket köszöntötték Nyíregyházán

Nyíregyháza önkormányzata hagyományteremtő céllal köszöntötte hétvégén az aranylakodalmukat ünneplő házaspárokat a Váci Mihály Kulturális Központban. A városban 1969-ben 889 pár kötött házasságot. Közülük, a mai napig fennálló házasságban és nyíregyházi lakosként 153 házaspár köszönthető. Az új, hagyományteremtő szándékkal megrendezett ünnepségen közülük 33 pár vett részt.

Bálint Edit Judit és Szepesvölgyi József november 6-án, csütörtökön volt a Házasságkötő Terem ünnepelt vendége. – Csendesen, szűk családi körben, egyszerűen telt az esküvőnk. Akkor még nem beszélhettünk luxusról. Már hatvan éve együtt vagyunk, egy fiú és egy lány lett a házasságunk gyümölcse. Hogy mi a hosszú házasság titka? A nagyon sok megértés, a szeretet és a tolerancia.

Sokat tesz az önkormányzat a szépkorú emberekért. Nemcsak eseményeket szervez és pályázatokat hirdet, de anyagi támogatást is ad a rászorulóknak – fogalmazott dr. Kovács Ferenc polgármester.

Nyíregyháza önkormányzata készül 2020-ban, majd az azt követő esztendőkben is az aranykorúak köszöntésére.

Ünnepeltek, akik részt vettek az Arany napon

Károly Géza és felesége, Malamidesz Irén; Jónás József és felesége, Brtka Ilona; Rusin András és felesége, Grajczár Teréz; Farkas József István és felesége, Molnár Mária; Bodó László és felesége, Szita Magdolna; Bodnár László Ferenc és felesége, Nagy Edit Irén; Rácz Sándor és felesége, Fedor Erzsébet; Pócsi László és felesége, Hegyes Irén; Takács János és felesége, Kóródi Katalin Borbála; Szász Ernõ és felesége, Jámbor Eleonóra Margit; Juhász István Csaba és felesége, Kövesdi Anikó Zsuzsánna; Lengyel Árpád és felesége, Temesi Éva Mária; Posgai Jenõ György és felesége, Farkas Terézia; Kovács Barnabás és felesége, Zom­borszki Angéla Teréz; Balázsi István és felesége, Magyar Anna; Szabó István és felesége, Gyebrószki Erzsébet; Szõke Sándor és felesége, Jaczkovits Erzsébet; Kõvári István és felesége, Lovas Mária Magdolna; Fehér Ferenc és felesége, Vajda Piroska Zsófia; Palicz János és felesége, Vágner Julianna; Szepesvölgyi József és felesége, Bálint Edit Judit; Kecskeméti Gábor és felesége, Kostyál Mária; Kovács István és felesége, Dankó Ilona; Fedor József és felesége, Takács Ilona; Székely József és felesége, Petró Erzsébet; Bodnárik András és felesége, Liskán Ilona; Balázs József és felesége, Lesku Mária; Istványi Tibor és felesége, Benkó Erzsébet; Halcsák György és felesége, Fazekas Mária Terézia; Zajácz András és felesége, Márföldi Katalin Erzsébet; Révész János és felesége, Gyurcsán Erzsébet; Ujteleki Mihály és felesége, Szlávik Veronika; Hetei György és felesége, Kis Zsuzsanna.