„A Hübner sikere Nyíregyháza sikere is!” – Bokrétaavató ünnepséget tartottak a Hübnernél

Bokrétaavató ünnepséget tartottak a Hübner Kft. terültén. A cég új csarnok építésébe kezdett idén, ennek érték el a legmagasabb pontját. A 8600 négyzetméteres csarnok segítségével a cég növelni tudja a termelő kapacitásait és 125 új alkalmazottat is felvesz. A beruházás értéke 3,3 milliárd forint, amihez közel 850 millió forinttal járul hozzá a kormányzat. Az ünnepségen részt vett a külügyminiszter és Nyíregyháza polgármestere is.

Virágokból kirakott Hübner logót, valamint nemzeti színű szalaggal is ellátott bokrétát húzott ma a cég ügyvezetője és a külügyminiszter az épülő üzemcsarnok tetejére. A Hübner-H Kft. 1997 óta működik Nyíregyházán. Gumicsuklókat készítenek villamosokhoz és metrókocsikhoz, valamint gumiszigetelést különböző járművekhez. Jelenleg 850 munkatársat alkalmaznak a Tünde utcai gyárukban. A cég már a negyedik üzemcsarnokát építi fel, mert növelni kívánják a gyártókapacitásokat.

Azért jöttünk ma össze, hogy megünnepeljük az új, negyedik, 8600 négyzetméteres üzemcsarnokunk bokrétaavatóját. Ezt a csarnokot a kormányzat nagyvonalú támogatásának köszönhetően 2020-ra szeretnénk befejezni. A beruházással a meglévő termelési terültek bővítése mellett új technológiák telepítésével kapacitásainkat is növelni kívánjuk.

– mondta ünnepi beszédében Ingo Heerdt ügyvezető.

A járműipar a gazdaság húzóereje

Az új csarnok és az ide tervezett új technológiák összköltsége 3,3 milliárd forint, amihez a kormányzat 844 millió forint értékben biztosított támogatást. A külgazdasági és külügyminiszter a bokrétaavatón arról beszélt, hogy a német cégek jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság fejlődik a leggyorsabb ütemben az Európai Unióban. A növekedésben kiemelt szerepe van a járműipari cégeknek, amelyek tavaly 8,5 ezer milliárd forintnyi értéket állítottak elő.

Arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság fejlődésben nagy szerepe van a megyei jogú városoknak, melyeket 1000 milliárd forinttal támogat a kormányzat. Nyíregyháza ebből a forrásból jelentős támogatáshoz jutott.

Kilencven milliárd forintból indultak el fejlesztések ebben a városban és 2010 óta itt egy olyan fejlesztési pályát mutattak be, ami az irigylésre méltó kifejezéssel kellőképpen leírható. Mindazok a fejlesztések, amelyek Nyíregyházán megvalósultak, azok lendületet adtak az egész megyének és szemmel látható a fejlődés. Hiszen zajlik az építkezés a Bujtosi uszodánál, letették az Atlétikai Centrum alapkövét, kerékpárutak, szállodák épültek, a barnamezős területek rehabilitációja is folyamatosan zajlik.

– emelte ki Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter azt is mondta, hogy ha az itt élő polgárok bizalmat szavaznak a jelenlegi városvezetésnek, a kormány kész olyan beruházásokat is támogatni, mint a nagykörút befejezése vagy a Tokaji úti aluljáró megépítése.

Új munkahelyeket is teremtenek

A Hübner új beruházásával 125 új munkahely is létrejön. Nyíregyháza polgármester úgy fogalmazott, az ilyen fejlesztések a növekvő adóbevételek mellett lendületet adnak a városnak.

Ezzel erősödik Nyíregyháza és az önkormányzat ehhez partner is. Évek óta a nagy cégekkel együtt tervezzük a város fejlesztését is, itt kiemelten az infrastruktúrára, közúti infrastruktúrára és a szakképzett munkaerő kérdésre gondolok, mert tudjuk, hogy ma ez a legfontosabb. És a mi szlogenünk az, hogy 'Nyíregyháza többet ad' és azt gondolom, hogy ez több területen, bizonyítást, visszaigazolást nyert. De ebben benne vannak a Nyíregyházán működő, foglalkoztató és fejlesztő cégek. Ők is többet adnak.

- szögezte le dr. Kovács Ferenc, polgármester.

A Hübner új üzemcsarnoka előreláthatólag év végére elkészül és cég tervei szerint az év elején pedig itt is elindul majd a termelés.  

Kapcsolódó galéria

Bokrétaavató a Hübnernél