A jegesmedvék haltortából is lakomázhattak a Nyíregyházi Állatparkban – Videóval!
Medve Napot tartottak

A világon 8 medvefaj él. A Nyíregyházi Állatpark az országban egyedülálló módon 3 medvefajt tart, a látogatók többek között Petivel és Rozival, a két barnamedvével is megismerkedhettek vasárnap, a tematikus Medve Napon.

Révészné Petró Zsuzsa osztályvezető elmondta:

Ez az első Nemzetközi Medve Nap. Nagyon fontos a Nyíregyházi Állatparknak, hiszen az országban csak itt látható 3 medvefaj, a jegesmedve, a barnamedve és az andoki medve – ráadásul nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Nyíregyházi Állatpark oktatási tematikáját követi az összes olyan állatkert Európában, ahol ünneplik ezt a napot!

Az európai medve tanácsadó testület tagjaként az Állatparknak szívügye, hogy látogatói minél többet megtudjanak a medvefélékről. A Medve Napra készülve így többek között rajzversenyt is hirdettek. A nyertesek állatparki belépőt kaptak, valamint a Nyíregyházi Állatpark ismeretterjesztő mesekönyvével, a Medvés Könyvvel is gazdagabbá váltak.

A tematikus nap egyik legnépszerűbb programjának a jegesmedvék látványetetése bizonyult. Az Északi-sarkvidék ikonikus állatai különleges haltortából lakomázhattak, majd hatalmas medencéjükbe csobbantak, hiszen élő halakra is vadászhattak. A Medve Nap keretében volt előadás az Ázsiában élő medvefajok veszélyeztetettségéről, az illegális medveepe kereskedelemről, de mézkóstoló, kézműves foglalkozás és vetélkedők is várták az érdeklődőket.

Kapcsolódó galéria

Nemzetközi Medve Nap a Nyíregyházi Állatparkban