A Jósa András Oktatókórházának oltópontjain naponta meghaladja a kétszázat a harmadik oltásra jelentkezők száma
Fotó: Balázs Attila | MTI/MTVA

Súlyosbodik a járványhelyzet Magyarországon. A COVID-19 fertőzés ellen hatékonyan az oltással, maszkhasználattal és gyakori fertőtlenítéssel védekezhetünk – írja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház hivatalos közösségi oldalán.

Egyre többen döntenek arról, hogy élnek az ingyenes oltás lehetőségével, melynek segítségével nagy százalékban elkerülhető, hogy a fertőzés esetlegesen súlyos, életveszélyes tünetek kialakulásához vezessen.

– Az SZSZBMK Jósa András Oktatókórházának oltópontjain naponta meghaladja a kétszázat a harmadik oltásra jelentkezők száma. A telephelyi oltópontjainkon a meghirdetett napokon száz felett van már azok száma napi lebontásban, akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni. A harmadik oltásra mindenki jogosult, akinek a második oltása óta már eltelt négy hónap. Emellett emelkedik azok száma is, akik az első vagy a második oltás lehetőségével szeretnének élni. A Jósa András Oktatókórházban a hét minden napján várják munkatársaink az oltásra jelentkezőket. Telephelyeinken (Nagykálló, Nyírbátor, Mátészalka, Fehérgyarmat és Vásárosnamény) az online időpontfoglaló rendszerben meghirdetett napokon várják az oltakozó lakosságot. Az időpont foglalás továbbra is az EESZT időpontfoglaló rendszerén keresztül lehetséges – tájékoztatott bejegyzésében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház hivatalos közösségi oldalán.