A kék pék és Sherlock Holmes története a Móricz Zsigmond Színházban

Kék kalácsot akar készíteni Kalács Kázmér. Ezzel a forradalmi ötlettel áll elő A kék pék című darabban. A felesége a kétbalkezes Kiflicske segít neki, de azért az sem árt, ha a nézők is részt vesznek a nem mindennapi próbálkozásban. Így készül egy ízig-vérig interaktív előadás a Móricz Zsigmond Színházban. A rendező szerint  A kék pék története megmozgatja a gyerekek fantáziáját.

A játék végén valódi varázslat történik. A kék kalácsot ugyanis meg is kóstolhatják a gyerekek. Ha van egy álmunk és azon dolgozunk, akkor az valóra is válhat - mondta Tucker András rendező. A péket Gulácsi Tamás alakítja, Kiflicske szerepét pedig Jenei Judit játssza el.

A gyerekdarab mellett Sherlock Holmes egyik legizgalmasabb nyomozását is színpadra viszik a színházban. A sátán kutyáját ugyan szeptemberben láthatják majd a nézők, de már ennek is elkezdődtek az előrehozott próbái. A darabot Szente Vajk rendezi. Azt mondja, tele lesz meglepetésekkel az előadás, és Sherlock Holmes olyan dolgokra is rádöbben majd, ami az élet nagy kérdéseit feszegeti.
A világ leghíresebb nyomozóját Horváth Sebestyén Sándor játssza, társa a legendás Watson pedig Illyés Ákos lesz.

A kék péket és A sátán kutyáját is egy időpontban, szeptember 9-én mutatják majd be. A színészek most előreláthatólag négy hetet próbálnak, majd augusztus végén ismét nekiállnak a munkának.
A sátán kutyájának egy közismert vendégművésze is lesz. Ullmann Mónika vállalt vendégszerepet a darabban.