"A két fivér, aki a káposztás cvekedlihez címezte ételbárját" - a Gabulya testvérekről ír a Nők Lapja Café

Feb 9, 2024

A portál így számol be a fiatal, agilis, Nyíregyházához ragaszkodó testvérpárról:

"Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, vagyis a Felső-Tisza-vidéken és a Nyírségben nem érik egymást a haladó szellemiségű konyhák.

Ezért is volt figyelemreméltó, amikor három fiatal srác tésztabárt nyitott Nyíregyházán: a séf Gabulya Eric, Torontóban született magyar származású fiú. Testvére, Gabulya Máté a vendégtérben áll helyt, Délceg Máté pedig a konyhán kívüli háttérmunkákat végzi. A számtalan jól hangzó, ám tiszavirág életű vendéglátós próbálkozást látva óvatosan lelkesedik az ember, de ebben az ifjú trióban megvolt a tudás, a lendület és a közhelyességig sokat emlegetett szakmai alázat is.

A Gabulya-testvérek nem mellesleg Michelin-csillagos csúcskonyhákban kezdték pályájukat, többek között Londonban és Budapesten, az egycsillagos Onyxban a Szulló Szabina–Széll Tamás érában, majd a szintén csillagos Standban, ugyancsak Széll Tamásék mellett."

A teljes cikk itt érhető el!

 

Előző hír
Fizetés nélkül távoztak, most keresik őket!
Következő hír
Ipari park – Jelentős munkahelyteremtő beruházásokkal érkeznek az új cégek

Kapcsolódó híreink