hirdetés
A portál így számol be a fiatal, agilis, Nyíregyházához ragaszkodó testvérpárról:
"Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, vagyis a Felső-Tisza-vidéken és a Nyírségben nem érik egymást a haladó szellemiségű konyhák.
Ezért is volt figyelemreméltó, amikor három fiatal srác tésztabárt nyitott Nyíregyházán: a séf Gabulya Eric, Torontóban született magyar származású fiú. Testvére, Gabulya Máté a vendégtérben áll helyt, Délceg Máté pedig a konyhán kívüli háttérmunkákat végzi. A számtalan jól hangzó, ám tiszavirág életű vendéglátós próbálkozást látva óvatosan lelkesedik az ember, de ebben az ifjú trióban megvolt a tudás, a lendület és a közhelyességig sokat emlegetett szakmai alázat is.
A Gabulya-testvérek nem mellesleg Michelin-csillagos csúcskonyhákban kezdték pályájukat, többek között Londonban és Budapesten, az egycsillagos Onyxban a Szulló Szabina–Széll Tamás érában, majd a szintén csillagos Standban, ugyancsak Széll Tamásék mellett."