Kezdődik az aknafedlapok cseréje
Kiemelt kép: illusztráció

A közlekedési komfortérzet javításán dolgoznak Nyíregyházán a Nyírségvíz Zrt. és a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel együttműködve.

Valószínűleg minden autóval közlekedő tapasztalta már, hogy a közlekedési útpályákban található közmű fedlapokon döccenhet az autó kereke, esetleg a ráhajtáskor csattanó hang zavarja a közelben lakókat.

Ennek oka, hogy az akár több évtizede beépített szerelvények megkopnak, illetve a beépítésükhöz használt építőanyagok a folyamatos terhelés hatására tönkremennek. Mindezek következtében olyan fedlapok is elmozdulhatnak, megsüllyedhetnek, amelyek műszaki állapota még megfelelő.

A város vezetése – együttműködve az érintett közműszolgáltatókkal – előzetesen felmérette a közmű fedlapok állapotát Nyíregyháza azon bevezető útjain, melyekben közműhálózat található. A július elejétől augusztus végéig tartó munka egy több évre tervezett felújítási program első üteme és nem érinti a város összes közmű fedlapját. Az említett nyári két hónapban a Nyírségvíz Zrt. és a NYÍRVV Nonprofit Kft. a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakembereivel együttműködve az Orosi, Kállói, Debreceni, Sóstói, Tokaji utak, valamint a Nagykörút fedlapjain elvégzi a hibás, sérült fedlapok helyreállítását, szükség szerinti cseréjét annak érdekében, hogy a városlakók közlekedési komfortérzete javuljon. Mivel olyan nagyforgalmú utakról van szó, melyeken helyi és helyközi autóbusz tömegközlekedés is zajlik, ezért az ezeken a járműveken utazók is tapasztalni fogják a pozitív változást.

Mindannak érdekében, hogy a munkák a lehető legkisebb kellemetlenséget okozzák a gépjárműforgalom számára, az útkezelő előzetesen egyeztetett a érintett közműszolgáltató cégekkel. A szakemberek megtervezték a javítások/cserék ütemezését és a szükséges forgalomtechnikai korlátozások műszaki tartalmát, melynek értelmében a munkák a Sóstói út városi szakaszán 2023. 07. 03.-án kezdődnek. A további tervezett munkálatok július-augusztus során folyamatosan zajlanak és várhatóan 2023. 08. 20.-ig befejeződnek. A munkálatok tervezett időbeni megvalósulása heti bontásban itt található: http://www.nyirsegviz.hu/aktualis-munka-view

A munkák forgalomkorlátozásokkal járnak, ezért kérjük, közlekedjenek figyelmesen az érintett szakaszokon, vegyék figyelembe a kihelyezett közlekedési táblák utasításait. Türelmükkel munkánkat segítik, megértésüket köszönjük!