A Közszolgálati Tisztviselők Napját ünnepelték a Kodályban
Fotó: Szarka Lajos

A Polgármesteri Hivatal hétfő délután ünnepséget rendezett a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából. Az eseményen átadták a „Kiváló Köztisztviselői Munkáért” „Májerszky Béla-díj”-at, az elismerő okleveleket, valamint a „Szolgálati Hűségben részesülők” okleveleit is.

„A köszönet mellett az a másik üzenetem, hogy jó, hogy együtt vagyunk. Mindenki fontos, mindenkire számítunk, és fontos, hogy figyeljünk egymásra” – dr. Kovács Ferenc a vármegyeszékhely polgármestere a hétfő délutáni rendezvényen köszöntötte a jelenlévőket.

Hazánkban július 1-je már hagyományosan a köztisztviselők ünnepe, hiszen 1992-ben ezen a napon lépett hatályba a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény. Nyíregyházán idén is nagyszabású ünnepséget tartottak ennek alkalmából a Kodály Zoltán Általános Iskolában. Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző köszöntőbeszédében elmondta, hogy ez a nap a köztisztviselőkről szól, és az elmúlt egy évben sok szakmai siker áll az önkormányzat mögött. Dr. Ulrich Attila alpolgármester nyilatkozott televíziónknak az esemény fontosságáról.

„Nem működhet egy önkormányzat egy jól működő hivatal nélkül, ahol számos életfontosságú területtel foglalkoznak. A kollégák nap mint nap elkötelezetten dolgoznak, és immár hosszú évek óta ünnepeljük a köztisztviselők napját az önkormányzatunkban is. Ezen a napon kifejezzük tiszteletünket és köszönetünket azért a sok munkáért, amit a Nyíregyházán élő emberekért tesznek az önkormányzati hivatal dolgozói. Ez a nap arról szól, hogy elismerjük és megköszönjük nekik ezt a munkát, mert egy jól prosperáló városnak elengedhetetlenül fontos, hogy olyan hivatalok működjenek, amelyek gyorsítják az ügymenetet és segítenek az élet minden területén azoknak, akik szükségük van rá” – hangsúlyozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

A díjak kiosztása előtt a közönséget a Dívák Produkció műsora szórakoztatta, amelyben Détár Enikő, Ladinek Judit és Fésűs Nelly léptek fel. A műsor után átadták a „Kiváló Köztisztviselői Munkáért” járó „Májerszky Béla-díj”-at, amit idén Bodrogi László, a nyíregyházi közterület-felügyelet vezetője vehetett át. A köztisztviselők napi ünnepségen elismerő oklevelet kapott Aukszi Katalin, az igazgatási osztály vezetője. A Kiváló Szakszervezeti Tag kitüntetést Bereczki Szilvia vette át a hétfői ünnepségen.

 

„Ma a köztisztviselők napját ünnepeljük, amikor megköszönjük és elismerjük a köztisztviselők áldozatos munkáját. Sokan úgy gondolják, hogy a köztisztviselők munkája csupán a mindennapi ügyintézésből, ügyfélforgalomból és iratkezelésből áll, de valójában ennél sokkal többről van szó. Ők városunk ügyeit látják el nap mint nap, és ez nem csupán állás számukra, hanem hivatás is. Természetesen más területeken is vannak hasonlóan elkötelezett szakemberek, az egészségügyben, oktatásban és más területeken, de fontos tudni, hogy minden fejlődés, amit Nyíregyházán tapasztalunk, mögötte ott van a köztisztviselők kemény munkája is. Amikor barátaink, ismerőseink vagy rokonaink látogatnak el hozzánk, büszkén mutatjuk meg nekik, hogy milyen szépen fejlődik a városunk, és ebben a fejlődésben kiemelkedő szerepe van a köztisztviselők áldozatos tevékenységének is” – fejtette ki dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere.

Az ünnepségen idén is elismerésben részesítették azokat, akik a Polgármesteri Hivatalnál, illetve annak jogelődjénél folyamatos munkaviszonyban töltötték idejüket. Okleveleket adtak át azoknak, akik 10, 15, 20, 25, 30, 35 és 40 éves szolgálatukat töltötték be ebben az évben.

Kapcsolódó galéria

Közszolgálati Tisztviselők Napja 2024 0701