A lakosság is könnyen tehet vagyona védelméért
Vagyonvédelmi Napot szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve. A rendezvényen bűnmegelőzési szakemberek, biztonságtechnikai cégek szolgáltak személyre szabott tanácsokkal, illetve de látványos programok is színesítették az eseményt.

Fegyverropogás fényes nappal a Kossuth téren. A rendőrség speciális kiképzett kutyája azonban pillanatok alatt hatástalanította a gépfegyveres támadót. Szerencsére nem éles szituációról volt szó, hanem csak egy élethű gyakorlatról. A rendőrkutyás osztagot ismerhették meg a városlakók bevetés közben. Többek között ez a látványos bemutató is szerepelt a Vagyonvédelmi Nap repertoárjában. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve negyedik alkalommal szervezte meg a felvilágosító eseményt.

Dr. Szemán Sándor, a Nyíregyháza címzetes főjegyzője kiemelte, a város felel a lakossága biztonságáért, vagyonvédelméért, közbiztonságért, és a legfontosabb az, hogy felhívják az emberek figyelmét: nemcsak a rendőrség és a többi hivatalos szerv, hanem elsősorban saját maguk tehetnek egészen apró figyelmességekkel, apró eszközökkel azért, hogy biztonságban legyenek az értékeik.

 

Fő a minimális óvintézkedés megtétele

 

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Kovács Attila rendőr alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elmondta, a megyében a legnagyobb számban elkövetett bűncselekmények száma vagyon elleni bűncselekmény. A minimális óvintézkedéseknek a megtétele a lakosság részéről a rendőrség szerint is nagyban hozzájárulhatna ahhoz, hogy csökkenjen az áldozattá válás esélye. Ezek közé tartozik például ha valaki nem hagyja a kocsijában a laptopját, telefonját, vagy felszereli a házát megfelelő biztonságtechnikai eszközökkel, ajtóval, nyílászáróval, illetve zárja egyáltalán az ajtót. Az osztályvezető szerint ezekkel már mindenféleképpen komoly eredményeket lehetne elérni.

A megfelelő óvintézkedésekről, biztonsági kérdésekről bűnmegelőzési és biztonságtechnikai szakemberek segítségét is kérhették az érdeklődők. Ezenkívül persze a játékos oktatás és a szórakozás is helyet kapott a nap során, az önvédelmi és sport bemutatók mellett családi vetélkedő, közlekedési tanpálya, részeg szemüveg és szimulátorok várták a városlakókat.

Zadubenszki Norbert
Fotó: Szarka Lajos