A LEGO együttműködik a Nyíregyházi Egyetemmel

Több hónapos előkészítő munka után született meg az a stratégiai fontosságú keretmegállapodás, amely még közelebb hozza egymáshoz a megye legnagyobb felsőoktatási intézményét és a LEGO személyében a megye egyik legnagyobb munkáltatóját.

 

Fejlődés és innováció

 

– Minden gyermeknek joga van a játékhoz, amely a szórakoztatáson túl a személyiségfejlődéshez is hozzájárul – mondta Jasper Hasselund Mikkelsen, a LEGO csoport alelnöke a cég küldetését hangsúlyozva. Majd hozzátette, a LEGO számára rendkívül fontos a fejlődés és az innováció, amelynek az alapja a jól képzett munkaerő, éppen ezért tartja hasznosnak a most megkötött megállapodást.

 

Szakképzett munkaerő

 

A most megkötött megállapodástól míg a LEGO fejlődést és képzett munkaerőt remél, addig a Nyíregyházi Egyetem állandó céljának megerősítését, azaz a térségben a megfelelő szakképzett munkaerő biztosítására számít.

További képekért kattintson a fotóra!

– A LEGO-nak szüksége van mérnökökre, informatikusokra, mi ilyen hallgatókat is képzünk. Tehát amikor azt mondom, hogy kölcsönös előnyökön alapul ez a szerződés, akkor azt gondolom, hogy ez mind a két fél számára igaz – hangsúlyozta dr. Onder Csaba, a Nyíregyházi Egyetem rektora.

 

Munkaerő-fejlesztés

 

Az eseményen részt vett Nyíregyháza polgármestere is, aki hangsúlyozta a megállapodással nem csak a felek, de egész Nyíregyháza nyer.

– A városra mind a két fél számíthat, hiszen Nyíregyházának alapvető érdeke, hogy ilyen partnerek együttműködjenek a város érdekében, hiszen ez első körben jelenti az itt tanulókat, jelenti az oktatói kart, a LEGO szempontjából pedig a jövőbeni munkaerő fejlesztését. Mindez Nyíregyházán történik, tehát a város szempontjából kiemelkedően támogatandó fontos együttműködés, azt gondolom – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

 

Keret, hasznos elemekkel

 

A keretmegállapodás részeként a Nyíregyházi Egyetem egy LEGO előadóterem kialakítását tervezi, az ahhoz kapcsolódó játéksarokkal. Mindezek mellett közös képzéseket is szeretnének indítani, valamint tervben van a LEGO hallgatói nagykövet megválasztása is. Az egyetem a LEGO Education programba is hamarosan bekapcsolódik, amely innovatív módszereivel óriási előnyökkel bír majd a pedagógusképzés szempontjából. A keretmegállapodás részeként egyúttal nyílt az a Lego közösségi tér is, ahol LEGO elemekből, ha csak szimbolikusan is, de az intézmény hallgatói és oktatói már most elkezdhetik építeni a jövő egyetemét.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)