A Magyar Teátrumi Társaság tagja lett a Móricz Zsigmond Színház
A legnagyobb hazai színházi szervezetben való tagság a nyíregyházi teátrum számára a társaság tagjaival szorosabb együttműködést jelenthet.

Június 2-án az Esztergomi Várszínházban tartotta közgyűlését a Magyar Teátrumi Társaság. Ekkor döntöttek arról, hogy a nyíregyházi színházat felveszi tagságába a szervezet. A Móricz Zsigmond Színház mellett a teátrumi társaság tagja lett a Soltis Lajos Színház és a Szentendrei Kulturális Központ is, ezzel az MTT tagszervezeteinek száma 61-re nőtt, és továbbra is a legnagyobb hazai színházi szervezetként működik.

 

SZAKMAI ELISMERÉS

 

Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője azt mondta: a teátrum számára nagy megtiszteltetés, hogy beléphet az MTT tagságába, amely azt is biztosítja, hogy a Magyar Teátrumi Társaság tagjaival a jövőben szorosabb lesz az együttműködés.

[REKLAM]

– Már most, az első napokban kiderült az a kezdeményezés, hogy a szabad kapacitások felhasználására egy olyan kidolgozott rendszerük van, ami a nyíregyházi színházat is segítheti – mondta Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője. – Ha például egy színháznak van egy üres játszónapja, amikor nem tudja, hogy mit tűzzön műsorra, akkor a Magyar Teátrumi Társaság tagjai tudnak segíteni, kedvezményes áron elhoznak egy előadást. Ez egyfajta közös munka lehet. A szervezet az elmúlt 8 évben nagyon sok irányú együttműködést dolgozott ki, amely segítheti a Móricz Zsigmond Színház szakmai munkáját.


MÁR ELINDULT A TÁRSULAT A POSZT-RA

 

A Móricz Zsigmond Színház társulata már elutazott Pécsre, az Országos Színházi Találkozóra. A Túl zajos magány lesz a POSZT nyitó előadása. A színházi találkozón a színészek kétszer is közönség elé lépnek Hrabal darabjával.

F. A.