A meglepetések éve
A meglepetések éve volt az előző szezon a Kölcsey DSE számára. A nyíregyházi leány kézilabdacsapat harcban volt a dobogóért az NB II-ben, a juniorok pedig ezüstérmesek lettek. A csapatnak több tagja is bekerült a régiós válogatottba.

24. szezonját játszotta az NB II-ben a Kölcsey DSE leány kézilabda-együttese. Végig harcban voltak a dobogós helyekért, de végül az ötödik lett a csapat, így is javítva korábbi eredményén. A juniorok viszont hatalmas meglepetésre ezüstérmet szereztek a bajnokság végén.

– Nagyon nagy öröm volt számomra a csapat teljesítménye, ahhoz is közel álltunk, hogy a veretlen Debrecent legyőzzük. Mindez azért is nagy dolog, mert az egyik legeredményesebb játékosunk a szezon előtt igazolt Debrecenbe, ezzel őt elveszítettük, de a csapat így is második lett. A fiatalok között sok tehetség van, és reményeim szerint még évekig számíthatok majd rájuk a felnőttcsapatnál is – mondta Hadobás István edző.

Meglepetés volt a fiúcsapat jó eredménye is. A diákolimpián magabiztosan nyerték a megyei bajnokságot, az országos fináléban pedig a későbbi győztestől kaptak ki, így az ötödik helyen zártak. A lányoknál nyáron nagy mozgás nem várható a keretben, Dávida Gréta iránt a Győr érdeklődik, így a fiatal kapus az élvonalbeli klub utánpótláscsapatához kerülhet. A Kölcseyből két játékos is tagja a régiós válogatottnak, melyet Hadobás István irányít. A hétvégén három mérkőzést is játszanak más régiók legjobbjaival, és jelenleg a harmadik helyen áll a Kulcsár Anita régiós válogatott az országos döntőben.

Dankó László