A Móricz Zsigmond Színház és a Bencs Villa bekerültek a Nyíregyházi Települési Értéktárba

Nyíregyháza újratelepítésének 271. évfordulója alkalmából a városnapi rendezvénysorozat eseményeként a Települési Értéktár Bizottság május 17-én döntött a nemzeti értékek Települési Értéktárba való felvételéről. Az immár 68 helyi értéket tartalmazó lista az ülésen újabb nemzeti értékekkel bővült.

Móricz Zsigmond Színházat és a nyíregyházi teátrum üzemeltetésében működő Bencs Villát kimagasló kultúraközvetítő szerepük miatt, valamint épületeikkel nemzeti értékként felvették Nyíregyházi Települési Értéktárba.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere péntek délelőtt adta át az emléklapokat Kirják Róbertnek, a Móricz Zsigmond Színház igazgatójának a Városháza Krúdy-termében.

A Móricz Zsigmond Színház Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kulturális életének meghatározó szereplője, amely napjainkban hat helyszínen tesz eleget a kultúrának: Móricz Zsigmond Színházban a Nagyszínpadon, a Krúdy Kamaraszínpadon, a Bárány Frigyes Stúdióban, Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytéren, a Bencs Villában, valamint nyaranta a Rózsakert Szabadtéri Színpadon. A színház üzemeltetésében működik a nemrégiben felújított Bencs Villa is, amely immár történelmi kávézóval, kiállításokkal várja az érdeklődőket, valamint helyszínéül szolgál számos üzleti és esküvői fotózásnak is.