A néhai Tölgyesből Victoria Garden lett

Jún 2, 2018

Nívós rendezvényközpont és étterem született az egykori csárda helyén. (Megjelent a Nyíregyházi Napló június 1-jei számában.)


Bár 2017 nyarán igényesen felújítva megnyitott, sokaknak még mindig fejtörést okoz, ha a Victoria Garden neve kerül szóba. Pedig benne van a látóterünkben bicikliről, séta közben, a Sóstói úti kórház melletti buszvégállomáshoz közeledve, vagy Sóstóra menet, az erdő szélén. Most már hotelként és étteremként!

Ki ne emlékezne a néhai Tölgyesre, mely korábban csárdaként is működött?

A később szállodai szobákkal bővült, átalakult helyszín nem váltotta be az előző tulajdonos reményeit, így 2015-ben Révész Viktória látta meg benne a lehetőséget s fogott neki a dizájnváltásnak. A tulajdonos ügyvezető úgy fogalmazott: „örökbe” fogadta az épületet, ám a „gyermeknek” új név is kellett, melyben a garden (kert) szó utal a természetközeliségre.

Mindenféle esemény helyszíne

Az átalakítás leglátványosabb külső jele, hogy a korábbi terasz a belső tér része lett, így a szezonális kihasználtság helyett jelentősen, nagyjából 300 négyzetméterrel bővült az éttermi rész területe. Szükség is volt rá, hiszen a legnagyobb igény a rendezvényekre van nálunk, akár 150–200 főt is le tudunk ültetni, ha a 40 és 10 fős különtermeinket is beleszámoljuk.

– mondta.

Az események műfaja pedig változatos az elmúlt évek tapasztalata alapján: egyre inkább felfedezik a jegyespárok, hiszen az eleve elegáns enteriőr a karikagyűrűs csillárokkal, ledes világítással, újragondolt art deco jellegű, de több stílust is magában foglaló étteremmel, neobarokkos székekkel kiváló alapot jelentenek az esküvőknek. Legalább ennyire népszerűek a céges események, az üzleti vacsoráktól a partikon, meetingeken át a konferenciákig – a business csomag modern technikai elemeket is tartalmaz. De természetesen magánrendezvényeknek: osztálytalálkozóknak, születésnapoknak, ballagásoknak is otthont ad a Victoria Garden – s akár minőségi szállást is a résztvevőknek.

Modern konyha, minőségi szállás

Ugyan nem „csillagoztuk” be a 11 szobánkat, melyek összesen 28 főt fogadhatnak be a mozgáskorlátozottakra is gondolva, de ugyanazzal az igényességgel alakítottuk ki, mint a szintén a vendéglátó- és idegenforgalmi portfóliónkba tartozó sóstói Aventinus Hotelt, mely az első négycsillagos szálloda volt annak idején. Az ott kipróbált elvek az itteni konyhában is gyakorlattá váltak: egyszerre kicsit újhullámos és a hagyományos ételeket is tartalmazó étlappal várjuk a vendégeket a modern gasztronómia jegyében. S nemcsak rendezvények alkalmával, hiszen a la carte fogyasztásra is van lehetőség.

– kínálta a tulajdonos a szolgáltatások legfontosabbikát.

Hosszú távra terveznek

Révész Viktória azt mondta: bár csak rövid idő telt el a tavalyi újranyitás óta, de egyre kedveltebb a Victoria Garden, melynek csak a nevét kell megszokni, a helyszín ugyanis évtizedek óta változatlan. A minőséget pedig könnyű lesz, hiszen csak egy „teszt” kell hozzá.

A tulajdonos ügyvezető hosszú távra tervez a csapatával, de a vendégeknek hozzájuk csak rövid távot kell megtenni: Sóstó felé, félúton... (Sóstói út 60/A).

Előző hír
Díjátadóval startolt el a honismereti mozgalom legnagyobb találkozója Nyíregyházán
Következő hír
Újabb csata vár Lackóra, a leukémiás kisfiúra

Kapcsolódó híreink