A Nemzeti Összetartozás Napja

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Nyíregyházán, a Hősök terén közös megemlékezést tartott Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Önkormányzata, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal. Az 1920. június 4-ei trianoni békeszerződés 96. évfordulóján a történelmi tragédiára emlékeztek.

 

„NEKÜNK, MAGYAROKNAK ÖSSZE KELL TARTOZNUNK”

 

A megemlékezésen Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja mondott köszöntőbeszédet.

– Emlékeznünk kell Trianonra, s a történelemből tanulnunk kell. A legfőbb tanulsága Trianonnak, hogy nekünk, magyaroknak össze kell tartoznunk – mondta Kozma Péter.

További képekért kattintson a fotóra!

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából tartott megemlékezésen a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium tanulói léptek közönség elé, majd Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet. A megemlékezést gondolataival dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere zárta.

– Soha az emberiség történelmében nem történt még olyan lépés, amely figyelmen kívül hagyta a józan ész megfontolásait, úgy bánt el egy nemzettel, mint ahogy 1920-ban ezt velünk tették – mondta dr. Ulrich Attila.

 

KÖZÖS KOSZORÚT HELYEZTEK EL AZ EMLÉKMŰNÉL

 

A megemlékezés a történelmi egyházak közös imájával zárult, majd Nyíregyháza önkormányzata, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a Hősök terén lévő Trianon emléktáblánál közös koszorút helyezett el.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)