A népköltészet hete

Az esemény ideje:

2017. november 27-30. (hétfő-csütörtök)+ december 01. péntek

 

Az esemény helye:

Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, 4400. Nyíregyháza, Epreskert utca 10.

 

A Népköltészet Hetének programja:

 

November 27. hétfő:

• 10:00, megnyitó az iskola tornacsarnokában, ahol meseszellő szárnyán óriások és tündérek földjére repülünk! Megidézzük a mesék tündéreit, sárkányait, manóit.

• 14:00, próza,- és mesemondó verseny


November 28. kedd:

• délelőtt: hangosolvasási verseny

• 14:00, zenés program
November 29. szerda:

• 14:00, versmondó verseny
November 30. csütörtök:

• 10:00, eredményhirdetés, a hét eseményeinek zárása

 

Az esemény célja: intézményünkben nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományápolásra. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek ne csupán egy-egy jeles nap alkalmával ismerkedjenek kultúránkkal, szokásainkkal, hanem olyan gyakran, amilyen gyakran csak lehet. Szeretnénk elérni azt, hogy a hozzánk járó gyerekek legyenek tisztában a magyar nép hagyományaival és innen kikerülve is ápolják azokat. Mindezek mellett a gyerekeknek megmutatkozási lehetőséget kínálunk, ahol gyakorolhatják a nyilvános szereplést, hiszen napjaink „készségeihez” már ez is hozzátartozik.
2017. december 1-jén, pénteken 13 óra 30 perctől Mese-, és versmondó versenyre, valamint a népi kavalkádra szeretettel várjuk leendő első osztályos tanulóinkat. 14:30-16:00-ig pedig a Mikulást várjuk közösen a gyerekekkel az iskolában. Ezek a programok is lehetőséget termetnek arra, hogy az óvodások megismerkedjenek az iskolával, az épülettel, az itt tanító tanítókkal és tanárokkal, valamint a többi tanulóval.