A nyíregyházi vidrabébiktől elolvad az internet!

Az állatparkban igazi cukiság cunami van, hiszen az őszi szünetben érkezők rengeteg kisállatot tekinthetnek meg. Szerencsésen lencsevégre tudták kapni az ázsiai kiskarmú vidrákat (Amblonyx cinereus), akik az Ázsia élővilágát bemutató kifutórendszerében élnek, a fehérkezű gibbonok szomszédságában.

Az 50 napnyi vemhesség után világra jött kölyköket a csapat közösen neveli és idáig a rejtett „gyerekszobában” éltek, de a 2 hónapos apróságok egyre aktívabbak és érdeklődnek a külvilág iránt, így a szerencsésebb látogatók már megtekinthetik őket.

Az ázsiai kiskarmú vidra a legkisebb termetű vidrafaj. Megjelenésében és életmódjában is különbözik a Magyarországon őshonos és fokozottan védett Európai vidrától (Lutra lutra).  

Jóval kisebb testméretekkel rendelkezik (mindösszesen 5kg-os egy állat) és nagyobb testű rokonától eltérően nappal is aktív s kevésbé vízhez kötött, mint a többi vidra faj. Délkelet-Ázsia sekély édes és sós vízrendszereiben él, ahol elsősorban halakkal, rákokkal és kagylókkal táplálkozik.

A Nyíregyházi Állatparkban iádig 1 hím és 2 nőstény élt, de a kicsik születésével 7 tagúvá vált a játékos természetű csap.