A nyolcadik győzelem zsinórban
A Putnok sem tudta megállítani a Nyíregyháza Spartacust, mely továbbra is száz százalékos a bajnokságban.

A két csapat a Magyar Kupában már megmérkőzött egymással, akkor a Szpari nyert és jutott tovább. Ramosnak a Felsőtárkány elleni meccsen elszenvedett sérülése nem jött rendbe, így nem léphetett pályára.

Nyíregyháza Spartacus–Putnok 1–0 (1–0)

Városi Stadion, 1500 néző

Jv.: Ducsai József (Szert, Szarvas)

Nyíregyháza: Ovszijenko – Szokol, Rakovic, Törtei, Farkas – Abdouraman, Rubus, Zofcák (Pálinkás 82. p) – Kostic (Csorba 88. p), Pölöskey, Rezes (Vámos 78. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Putnok: Botló – Molnár, Nagy (Süttő 58. p), Belényesi, Nyisalovits, Zimányi Adrián, Kovács (Szeleczki 77. p), Fehér (Sápi 80. p), Zimányi Ádám, Madarász, Marcinaskó

Vezetőedző: Koszta Péter

Jól kezdett a Szpari, a 4. percben egy beadás után Kostic fejelt fölé. Válaszként Molnár ment el a jobb oldalon, de éles szögből fölé lőtt. A 7. percben vezetéshez jutott a Nyíregyháza. Farkas Márk adott be pontosan a bal oldalról, Pölöskey Péter pedig közelről a kapuba fejelt, 1–0! A vezetés után is támadásban maradt a Szpari, Rezes lövését fogta Botló. Beszorult a Putnok, négy szögletet rúghatott egymás után a Spartacus, de újabb gól nem született. A 18. percben Zofcák szabadrúgása után Szokol fejelt kapura, centikkel ment fölé a labda. Majd újabb hazai helyzet, Kostic visszatett labdáját Rubus lőtte kapura, Botló vetődve védett. A 30. percben egy szöglet után Abdouraman fejelt, de fölé szállt a labda. Négy perccel később újabb lehetőség, egy jobb oldali beadás után Rezes kapásból lőtt fölé. A 41. percben Pölöskey lépett ki Rubus labdájával, az utolsó pillanatban blokkolták lövését. A hajrában Rubus szólója végén Kostic kapott jó labdát, Botló bravúrral hárította a közeli lövést. Az első félidőben jól játszott a Szpari, több helyzete is volt, és megérdemelten vezetett.

Rögtön nyíregyházi helyzettel indult a második félidő, Kostic beadása után Pölöskey mellel tette maga elé a labdát, a lövése alig ment mellé. Az 56. percben Zimányi Adrián lőtt távolról, de fél méterrel célt tévesztett. Majd Kostic indult meg a jobb oldalon, de a Pölöskeynek szánt labdájába beleléptek a védők. A 64. percben nagy vendég helyzet. Zimányi Ádám szabadrúgását bravúrral ütötte ki Ovszijenko, majd a közeli ismétlést is fogta a Szpari kapusa. Kevesebb volt a helyzet a második félidőben, kiegyenlített lett a meccs. A 72. percben nagy hazai helyzet maradt ki, egy beadás után Abdouraman lőtt közelről, de Botló nagy bravúrral védett. A 83. percben Törtei végzett el jó helyről szabadrúgást, és alig csavart mellé. A végére még jutott egy kiállítás, Belényesi rúgta meg Abdouramant, így pirosat kapott a 91. percben. Több gól nem esett, a nyolcadik meccsét is megnyerte a Nyíregyháza Spartacus.

Mátyus János: – Ma nem sikerült úgy a helyzetkihasználás, ahogy az elmúlt meccseken, pedig sok lehetőségünk volt. De örülök a győzelemnek.

Dankó László