A pályafutás csúcsa lehet

Mint egy igazi olimpia. Megérkezett a láng Magyarországra, formaruhát készítenek a csapatoknak, és Európa legjobb ifjúsági korú versenyző küzdenek július 23-tól Győrben az Ifjúsági Olimpián. A kézilabdásoknál Vágó Attila és a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium testnevelője, Bartha Dénes két éve dolgozik a fiúkkal, és szeretnének jó eredményt elérni. Bár nehéz csoportba került a válogatott, szeretne továbbjutni, és ez lehet a nyíregyházi tréner pályafutásának csúcsa.

- Voltam már Európa-bajnokságon második, világbajnokságon negyedik együttesemmel, rengeteg későbbi felnőtt válogatottal, Nagy Lászlóval dolgozhattam együtt. Egy olimpia azonban mégis más, és mivel egy évem van nyugdíjig, ez lehet edzői pályafutásom csúcsa – mondta Bartha Dénes edző.

A magyar csapat Németországgal, Dániával és Horvátországgal találkozik a csoportmérkőzések során, a másik ágon pedig Izland, Svédország, Franciaország és Spanyolország szerepel, azaz továbbjutás esetén is komoly gárdák várnak a mieinkre. A 18 fős keret a jövő héten kezdi a felkészülést, és az öt hetes edzőtábor során több edzőmeccset is játszanak a fiúk.

Dankó László