A Pentagontól, a Grundon át a három tenorig, avagy szombaton övék a színpad a Vidoron!

A helyi gimnazistákból álló csapat kezdi az ingyenes koncertek sorozatát szombaton késő délután. Aztán 19.00 órától eljönnek "vígszínházi fiú", hozzák magukkal a GRUNDot, hogy este már egy zöld-foki-szigeteki együttes húzza a talpalávalót. A Vidor kertben pedig a nyíregyháziak három tenorja, Horváth Viktor, Gulácsi Tamás, Tar Dániel ereszti ki a hangját!     

 

Pentagon zenekar: Ez a gimnazistákból álló, helyi formáció azért jött létre, mert a tagjai egytől-egyig odavoltak a régi rockzenékért, és rájöttek, hogy a zenehallgatásnál csak egy jobb dolog van, maga a zenélés. Így hát összeálltunk páran, akik azt állítjuk magunkról, hogy le tudunk fogni egy-két akkordot, ma pedig a VIDOR Fesztivált kívánjuk színesíteni pár örökzöld rock slágerrel. A zenekar tagjai: Istenes Márkó (ének), Csegény Mihály (gitár), Lamos Máté (dob), Albert Márton György (gitár), Nagy Csongor (gitár)

A koncert időpontja: 2024. augusztus 24. (szombat) 17.30, Kossuth tér, Városháza előtt

A GRUND - vígszínházi fiúzenekar: A GRUND - vígszínházi fiúzenekar tagjai mindannyian a Dés-Geszti-Grecsó: A Pál utcai fiúk című nagy sikerű zenés játék vígszínházi ősbemutatójának szereplői: Wunderlich József, Ember Márk, Zoltán Áron, Medveczky Balázs és a zenekarvezető: Fesztbaum Béla. A zenekar 2017. május elsején alakult, a Vígszínház 121. születésnapján adta első koncertjét; egyre bővülő repertoárjukon helyet kap A Pál utcai fiúk számai mellett, több legendás vígszínházi sláger, jól ismert Presser dal és természetesen néhány kedvenc a hazai és a külföldi klasszikus rock világából. Igazi örömzene vígszínházi színészektől! Ez A GRUND - vígszínházi fiúzenekar!

A koncert időpontja: 2024. augusztus 24. (szombat) 19 óra, Kossuth tér, Nagyszínpad

TABANKA: Tabanka egy Rotterdamban élő zöld-foki-szigeteki együttes, akik friss és kortárs megközelítéssel nyúlnak a funanához: az élénk, energikus, ünnepi zenei- és táncstílushoz, amelyet egykor a portugál gyarmati uralkodók betiltottak, és amely a nyolcvanas években a függetlenné vált Zöld-Foki Köztársaság identitásának részévé vált. A funaná alapját a diatonikus harmonika (gaita) és a ferrinho érdes hangja adja, a rabszolgák leszármazottjainak zenéjéből ered, melyet kortárs pop- és jazz-elemekkel kevertek. 2018-ban az együttes kiadta debütáló albumát, a Spertadort. Fellépéseik: Rainforest World Music Festival (Malajzia), Down The Rabbit Hole (Hollandia), Gentse Feesten (Belgium), és még sok más helyen.

A koncert időpontja: 2024. augusztus 24. (szombat) 20.30, Kossuth tér, Nagyszínpad

A HÁROM TENOR: A 3 tenor a Móricz Zsigmond Színház színművészei: Horváth Viktor, Gulácsi Tamás, Tar Dániel, azaz a magas, a fiatal és a szép. Avagy az úszómester, a pók és az óvodás. Három hang egy hangfaj. Régi és új világslágerek a VIDOR-kertben!

 A koncert időpontja: 2024. augusztus 24. (szombat) 22.00, Vidor Kert, Sunshine Fm Kisszínpad