A Puskás Akadémia otthonában nyert a Szpari
A 26. fordulót rendezik az OTP Bank Ligában.

Puskás Akadémia FC–Nyíregyháza Spartacus 1–2 (1–0)

Pancho Aréna

Jv.: Vad II. István (Albert, Berettyán)

Puskás AFC: Danilovic - Szélesi, Tar, Kelic, Fabio, Fiola, Tóth, Kleinheisler (Szakály 46. p), Zsótér (Sallai 78. p), Lencse, Tischler

Vezetőedző: Benczés Miklós

Nyíregyháza: Balogh - Szokol, Kovacevic, Fodor, Törtei - Zofcák (Abdouraman 67. p), Koller, Halenár, Pekár - Seydi (Vámos 31. p (Ivanovs 81. p)), Dartsimelia

Vezetőedző: Mátyus János

Két Szpari-lövéssel kezdődött a meccs, mindkétszer Halenár próbálkozott. A 6. percben egy szabadrúgás után Pekár lőtt kapura, a hazai kapus nagyot védett. A 8. percben az első támadásából gólt lőtt a Puskás Akadémia, Tischler ment el a jobb oldalon, és éles szögből a kapuba bombázott, 1–0. Az első 15 percben a Szpari birtokolta többet a labdát, de gólt a hazaiak szereztek. A 19. percben egy jobb oldali beadás után Lencse lőtt kapura, Balogh védett. Az ellentámadásból Halenár, majd Seydi is gólt szerezhetett volna, de utóbbi jó helyzetből fölé lőtt. A 27. percben Dartsimelia kapott jó labdát, fordulásból lőtt, de Danilovic védett. Nem sokkal később egy beadás után megint Dartsimelia veszélyeztetett, de nem sikerült egyenlíteni. A 36. percben Kleinheisler lőtt, de labdája szögletre pattant Kovacevicről. A hajrában ismét Dartsimelia próbálkozott lövéssel egy formás akció végén, de Danilovic ezt is megfogta. Több lehetősége is volt a Szparinak a gólszerzésre, de a félidőben a hazaiak vezettek. Törtei szabadrúgásával indult a második félidő, Danilovic bravúrral hárította a 23 méteres próbálkozást. Az 53. percben Koller tesztelte a kapust, de ezt is hárította a hálóőr. A másik oldalon Tischler lövése pattant le a blokkról. A második játékrész első felében is a Szpari támadott, a PAFC kontrákra játszott. Ebben a félidőben kevesebb volt a helyzet, Sallai lövését Balogh fogta a 80. percben, majd Pekár pörgetésénél Danilovic hárított. A 88. percben egyenlített a Szpari! Halenár beadása után Pekár László fejelt a kapuba! 1–1. Sőt, a 92. percben egy újabb beadás után az egyik védőről saját kapujába pattant a labda, 1–2, nyert a Nyíregyháza!

Mátyus János: – Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen győztes helyzetben értékelhetek. Ennél többet egy csapat nem tehet a sikerért, mint amit mi tettünk. Akarat, szenvedély és szerencse is kellett. Remek ellenfelet győztünk le, és kijelenthetem – bár matematikailag még nem – bennmaradtunk az NB I-ben.

Benczés Miklós: – Kézben tartottuk a mérkőzést, helyzeteket dolgoztunk ki, de nem tudtunk újabb gólt lőni. A végén két buta hibából gólokat kaptunk, és vereséget szenvedtünk. Sajnálom, több volt a találkozóban.

Dankó L.