A régi Magyarország ízei: vasárnap nagy kanállal ehetünk a Múzeumfaluban!

Káposztás finomságok, ruszin ételek, sütemények, és egyéb gasztronómiai különlegességek tárháza lesz szeptember 8-án, vasárnap a Sóstói Múzeumfalu, A régi Magyarország ízei fesztiválon. A középpontba idén a kárpátaljai konyha, kultúra és hagyományok kerülnek.

Egy napra elhozzuk önöknek Kárpátalját! – ez a mottója az idei régi Magyarország ízei fesztiválnak. A skanzen kapui 10 órakor nyílnak ki a látogatók előtt, negyedórával később Baracsi Endre, a vármegyei közgyűlés alelnöke köszönti a hagyományos gasztronómia iránt érdeklődőket.

Fél 11-től a Nyírség Tirpák Népzenei Együttes bemutatójával kezdődik az egész napos programsorozat.

Nyíregyházi Tánctanoda hív mindenkit 11 órakor egy Kárpát-medencei magyar néptáncos időutazásra, ami természetesen nem lesz olyan régies, nem lesz olyan unalmas, hiszen Antal Roland és az ő meséje mindenkit elvarázsol. 12 órakor a Kárpátaljáról érkező beregszászi Sodró zenekar lesz az, aki tulajdonképpen kárpátaljai dallamokkal szórakoztatja az idelátogatókat, és kiderül az, hogy mi igenis nagyon jó szomszédok vagyunk, merthogy éppen olyan jó nótások és éppen olyan jó dallamokat tudnak húzni, vonni bőgővel, klarinéttal, cimbalommal mint itt, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Ezt követően mesemondás lesz a főszerep. Amolyan kárpátaljai formában, hiszen ezt vállaltuk erre a napra, hogy Kárpátalját hozzuk el erre az időre. Simándi László valamiféle módon kárpátaljai mendemondákat is belesző a saját mesébe, ami szintén nagyon érdekes, mert élőszóval manapság nem annyira divatos mesélni, de hogyha őt meghallgatják, akkor onnantól kezdve csak élőszavas mesét fognak majd hallgatni

– mondta el Kácsor-Ignácz Gabriella rendezvényszervező.