A siker következmény, nem cél - a Fatum Nyíregyháza kupagyőztes lett

A Continental Arénában a serleg mely jelzi, a Fatum Nyíregyháza a Magyar Kupa győztese 2018-ban. A Békéscsaba zsinórban kétszer nyerte meg, így ha most is ők győztek volna, végleg megtarthatták volna a díjat. A Nyíregyháza azonban meglepetésre 3-2-re győzött.

- Kicsit szégyelltem is magam, mert a Békéscsaba „Kupagyőztes” feliratú pólókat készített, pezsgőket hoztak, és a mérkőzés előtt is úgy nyilatkoztak, hogy biztosak voltak a sikerükben. Na ezt sikerült nekünk elrontani - mondta Kósa Árpád ügyvezető.

A klub négy éve kezdte azt a munkát, melynek első nagy sikere ez a mostani kupagyőzelem. Hollósy László vezetőedző pár nappal a finálé előtt érkezett, és úgy tartja, a siker következmény, nem cél.

- Tudtam, hogy a Békéscsaba mindenhol ahol elindul, nyerni akar. Ők voltak az esélyesek, de mondtam a lányoknak, hogy megfelelő akarattal és hittel hegyeket lehet megmozgatni. Sikerült - mondta Hollósy László vezetőedző.

Horváth András és a stábtagok megfogadták, ha nyer a csapat, szőkére festetik a hajukat. Bár ez nem lett tökéletes, a tréner világosbarnán is boldog, hogy sikerült győzni.

- A mai napig nehéz felfogni ami történt. A csapat a szezon legjobb játékával győzött, és hatalmas sikert aratott. Boldog vagyok hogy megnyertük a kupát – mondta Horváth András edző.

Az együttesben több jó egyéni teljesítmény is volt. Josefina Fernandez szerint az igazi csapatmunkának köszönhető a siker, és bízik abban, hogy a bajnokságban is eredményesek lesznek majd. Pénteken a Vasas ellen kezdi a két nyert meccsig tartó párharcot a Fatum Nyíregyháza.

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos