A sóstói úti kórház is a fejlődés útjára lépett

 

A sóstói úti kórház területén található aszfalt út állapotán nyomot hagyott az idő, több évtizedes probléma oldóik meg az újra aszfaltozásával. Annyira rossz állapotban volt már, hogy kátyúzással nem lehetett helyreállítani, így az Állami Egészségügyi Központ Visz major Bizottságának támogatásával, 1600 négyzetméteren, közel 20 millió forintból teljesen megújítják. A munkálatok már elkezdődtek, a régi aszfalt felmarása megtörtént, jelenleg a közmű fedlapok szintbehelyezése zajlik, áprilisra pedig birtokba is vehetik az odaérkezők. A kivitelezés nem akadályozza a forgalmat, néhány napos lezárásra akkor kell számítani, amikor majd az aszfaltozás fog történni. Ennek pontos időpontjáról sajtóközleményben fogják értesíteni a lakosságot és az idő alatt egy szervizúton fogják megoldani a betegek bejutását a kórházba.

– mondta el Tóth Imre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház műszaki igazgatója. A fejlesztések ezzel nem fejeződnek be az intézménybe, nemsokára megkezdődhet a Pulmonológiai Osztály épületének rekonstrukciója is.

A Jósa András Oktatókórház területén ideiglenes útlezárásra kell kell számítani, hiszen gőzerővel épül az új 5000 négyzetméter alapterületű, kétszintes parkolóház. A födém betonozási munkálatai miatt április 17. és 23. között a Sebészeti tömb keleti oldalát nem használhatják az odaérkezők. Előreláthatólag nyáron átadják a parkolóházat, így már több, mint 500 hely áll majd rendelkezésére az autóval közlekedők számára.

Egy külön parkolási rendszert fogunk üzemeltetni. A dolgozóknak lesz lehetőségük bérlet vásárlására és lesz lehetőség napi jegy vásárlásra is. Jelenleg az intézményünkben az első fél óra ingyenes, ez nem is fog változni. Az új díjtételeket pedig az igények felmérése után fogjuk kialakítani.

– tette hozzá Dr. Adorján Gusztáv a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.