A sóstói úti kórházban is elindultak a fejlesztések

Zajlanak a munkálatok a Jósa András Oktatókórház sóstói úti telephelyén. Hónap elején kezdték meg a régi, kátyúkkal teli út újraépítését. Azért volt szükség a teljes felújításra, mert kátyúzással már nem lehetett helyreállítani az állapotát. Így az Állami Egészségügyi Központ Visz major Bizottságának támogatásával, 1600 négyzetméteren, közel 20 millió forintból teljesen megújítják azt.


Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta

Nagyon el volt avulva, tele kátyúval, ami a betegek bejutását nagyban nehezítette. Ezt most rendbe tudjuk tenni, illetve a cég, aki végzi a munkát az az intézmény területén lévő további kátyúkat is szakszerűen ki fogja javítani. Én azt gondolom, hogy a sóstói úti telephelyünk is megérdemli ezt a felújítást.

A munkálatok április elején kezdődtek, azóta folyamatos dolgozik rajta a kivitelező. A régi aszfalt felmarása megtörtént, jelenleg a közmű fedlapok szintbehelyezése zajlik, hamarosan pedig már az új aszfaltréteg is rákerül.

Itt a főbejárattól kezdve, a teherportától kezdve, egészen a pulmonológiai épület körforgalmát is beleértve történik az aszfalt csere. A múlthét folyamán a régi aszfaltnak a felmarása történt meg. Még ebben a hónapban, ez az 1600 négyzetméteres területen az úgymond új aszfalt burkolat felhordása is megtörténik.

– tette hozzá Tóth Imre, a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház műszaki igazgatója.

Tóth Imre hozzátette, a kivitelezés nem akadályozza a forgalmat, néhány napos lezárásra akkor kell számítani, amikor az aszfaltozás fog történni. Ennek pontos időpontjáról sajtóközleményben fogják értesíteni a lakosságot és az idő alatt egy szervizúton fogják megoldani a betegek bejutását a kórházba. Április végére, befejeződik a fejlesztés, és nemsokára megkezdődhet a Pulmonológiai Osztály épületének rekonstrukciója is.

 

Kanócz Rita