A strandoké (is) volt ez a nyár
Lapunk megjelenésekor, pénteken már újra megteltek az iskolapadok, megszólalt az év első csengője, és diákok ezrei hagyták hátra maguk mögött a nyári vakáció nyújtotta élményeket. (Megjelent a Nyíregyházi Napló szeptember 1-jei számában)

Ha azonban az időjárás a hétvégén még kegyes lesz hozzánk, lehet – idén utoljára – egy hatalmasat csobbanni a Tófürdő vizében, vagy éppen a Parkfürdő medencéiben, ugyanis a szezon végeztével hétfőn már ezek is bezárnak, és jövő nyárig csak a Júlia fürdő, a Fürdőház, valamint az Aquarius Élményfürdő fogadja majd a vendégeket.

A strandolás szerelmeseit elkényeztette a nyári időjárás, hiszen túl vagyunk több hőségriadón, „veszedelmes” hőhullámokon, és a melegrekord is megdőlt. Aki tehette, vizek közelébe menekült, hogy így vészelje át a forró nyári napokat. Ennek is köszönhető, hogy Sóstón a főszezonban ezrek csobbantak a Parkfürdő medencéiben, de sokan pihentek az Aquarius Élményfürdőben, valamint a Tófürdőn is.

 

MÉG NINCS VÉGE...

 

Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője lapunk kérdésére elmondta, turisztikai szempontból jó szezon volt az idei is. Tavaly a Parkfürdő 226 ezer vendéget fogadott, idén pedig már most 224 ezernél tartanak – ebben a számban a céges családi napok résztvevői, valamint a táborozók nincsenek benne –, úgy, hogy a szezonnak még nincs vége, hiszen előttünk áll egy hétvége. Az időjárás különösen kedvezett a Tófürdőnek is. Ott 2015-ben volt hasonlóan jó szezon, mint most. Idén hétvégente napi szinten 1500-an mártóztak meg a habokban és összesen eddig közel 40 ezer látogatót fogadott. Tavaly ez a szám 25 ezer volt.

 

ÖTCSILLAGOS VENDÉGÉRTÉKELÉSEK

 

Az értékesítési vezető hozzáfűzte, nemcsak a számok, hanem a vendégek visszajelzései is pozitívak voltak. A Parkfürdő például túlnyomórészt ötcsillagos értékeléseket kapott.
– Nagyon szeretik a vendégeink az ingyenes kísérőprogramjainkat, így a zumbát, és például a gyógytornát is. Mindemellett szerdánként és péntekenként éjszakai fürdőzésre is vártuk őket, amelyen mindenféle korosztály képviseltette magát. Bár a szezon a Tófürdő és a Parkfürdő tekintetében szeptember 3-án, vasárnap véget ér és bezárnak a fürdők, a Júlia, a Fürdőház és az Aquarius Élményfürdő egész évben várja majd a vendégeket. Az úszni vágyókat pedig a Parkfürdő 50 méteres medencéje is fogadja, amit az októberi téliesítés során be is fedünk. Ráadásul már tart a négycsillagos szálloda építése is Sóstón, ami, bízunk benne, a vendégszámunkat is tovább fogja növelni.

(Szerző: Bruszel Dóra)

Fotó: Szarka Lajos