A Szeged érkezik
A Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatát fogadja szombaton a Nyíregyháza Spartacus. A Szpari legutóbbi két meccsén döntetlent játszott, most szeretné itthon tartani a három pontot.

Legutóbb a Kazincbarcika ellen kétszer is vezetett a Nyíregyháza, mégis be kellett érni egy ponttal. Rezes László juttatta előnyhöz a Szparit a 12. percben, de az első félidő hajrájában egy nagy bedobás után Belényesi egyenlített. A Nyíregyháza még a játékrész hajrájában újabb gólt lőtt, Rezes indítása után Pekár László ismét vezetéshez juttatta a Spartacust, a 82. percben azonban egy szögletet követően egyenlített a Kazincbarcika, így 2-2 lett a végeredmény. Szombaton a Szeged 2011 érkezik a Városi Stadionba, Pekár László pedig abban bízik, itthon tartják a három pontot.

- Az első három forduló jól sikerült, az elmúlt három meccs viszont kevésbé. Hazai pályán szeretnénk ismét győzelmet aratni - mondta Pekár László játékos.

A hétvégi ellenfél Szeged ceglédi győzelemmel kezdte a szezont, majd hazai pályán 4-1-re kikapott a Békéscsabától. A Vác otthonából is pont nélkül távoztak, az elmúlt három fordulóban viszont nem találtak legyőzőre. Előbb a Szolnokot verték, majd Budafokon játszottak döntetlent, egy hete pedig 3-1-re verték a Budaörsöt. Egy ponttal szereztek kevesebbet mint a Szpari, és a 7. helyen állnak a tabellán. A csapatból Germán Tamást jól ismerhetjük, a támadó a Nyíregyháza színeiben is rendre eredményes volt. Az idei bajnokságban két gólt szerzett eddig. A Spartacusnál lehet néhány változás a legutóbbi együtteshez képest.

- Apró változtatások mindig vannak az ellenfél tekintetében, és sajnos sérülések miatt is kell változtatnom. De akik pályára lépnek, azoknak kell kicsikarniuk a győzelmet szombaton – mondta Lucsánszky Tamás vezetőedző.

A találkozó szombaton 18 órától kezdődik, a Nyíregyházi TV vasárnap 21 órától felvételről közvetíti a mérkőzést.

Dankó László