A szeretet hangja

Nyíregyháza alpolgármestere kezdte az idei adventi felolvasást a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének stúdiójában. Dr. Ulrich Attila Móricz Zsigmond egyik művét választotta „A szeretet hangja” című hangoskönyvhöz.
A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete idén is felhívással fordult az irodalomkedvelőkhöz. Azt kérték, hogy aki szívesen adja a hangját egy ünnepi hangoskönyvhöz, olvasson fel egy a karácsonyhoz kötődő verset, mesét, novellát, regényrészletet. A hanganyagból elkészült cd-t az egyesület tagjainak szánják.

„A szeretet hangja” című hangoskönyv elkészítésében, csak úgy, mint a korábbi felolvasó napokon, most is sokan örömmel vettek részt. A vakok egyesületének stúdiójában közismert személyiségek, művészek is felolvastak. Gosztola Adél színművész Kosztolányi Dezső versét olvasta fel, Ferenczik Adrienne Napfényes Riviéra című regényéből választott egy a karácsonyi hangulatú részletet, és Kosik Anita színművész is egy ünnepi történettel lepte meg a hangoskönyv hallgatóit.
Az ünnepi hangoskönyvet a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete tagjainak karácsonyi ajándékként elküldi. A hanganyag az egyesület weboldalára is felkerül, az érdeklődők azt a www.vakegy.hu oldalon találják meg.

F.A.